Menú

Sandra Gómez reivindica el Pacte per la Corresponsabilitat perquè València continue avançant en la igualtat laboral

La vicealcaldessa de València i candidata a l’Alcaldia pel PSPV-PSOE, Sandra Gómez, ha reivindicat la igualtat de la dona “en tots els àmbits. En l’àmbit familiar afectiu, però especialment en l’àmbit laboral. Per això, hem plantejat el primer pacte local per la conciliació i la corresponsabilitat que té com a objectiu que les cures siguen alguna cosa de tots i de totes. I això significa que també ha de ser una qüestió de l’administració”, ha manifestat durant l’acte ‘Enfront del masclisme lliures, unides i sense por’ que s’ha celebrat a la Fàbrica de Gel del Cabanyal.

En l’acte ‘Enfront del Masclisme: lliures, unides i sense por’ han participat la sotssecretària d’igualtat dels socialistes valencians, Ana Domínguez, la responsable d’igualtat del PSOE, Andrea Fernández, Laura Berja, portaveu d’Igualtat del Grup socialista en el Congrés, i l’ex delegat contra la Violència de Gènere, Miguel Lorente, que han fet costat a la candidata socialista a l’Alcaldia de València per a que aquesta siga “una ciutat amb una inqüestionable i contundent mirada feminista”.

Durant la seua intervenció, la candidata a l’Alcaldia ha incidit en què les vertaderes transformacions socials “venen quan avancem en drets per a les dones. I, per a mi, un dret fonamental és que les cures deixen de ser una càrrega per a ser un dret. Això suposa que la cura dels majors, de les persones dependents, però també dels més xicotets de zero a 3 anys passe a ser part de l’Estat Social de l’Estat del Benestar. I per això em sembla molt important en aquest 8 de març reivindicar que la pròxima revolució que ha de viure el nostre Estat del Benestar és que les cures siguen públiques”, ha continuat.

Per part seua, la sotssecretària general i d’Igualtat ha subratllat la rellevància d’aquest 8M per al feminisme “perquè estem en un moment molt convuls. El masclisme encarnat en la dreta i l’extrema dreta més rància està recuperant debats que ja estaven molt superats i molt passats de moda per la societat. Per això, hem eixit amb aquest lema. Enguany el que demanem és que el feminisme estiga fort, estiga unit. No entenem una altra manera de ser feministes perquè sabem que les dones sempre hem avançat quan hem caminat de la mà”, ha insistit.

Davant aquesta situació, ha animat a “tothom al fet que el 8 de març òmpliga els carrers, a eixir unides i a posar fi a aquesta xacra que és, per descomptat, la pitjor desgràcia que té la nostra societat que és la violència masclista”, ha finalitzat.