Menú

València crea el Consell Local d’Emprenedoria i Innovació per a co-decidir les estratègies d’eixes àrees

El Consell Local d’Emprenedoria i Innovació Econòmica de València s’ha reunit hui per primera vegada. Es tracta d’un nou òrgan de co-decisió pioner a Europa, posat en marxa per l’Ajuntament de València, a través de València Activa, que aglutina a 12 dels agents més representatius de l’ecosistema per a codecidir al costat de l’Ajuntament de València les polítiques en matèria d’innovació, consensuant les estratègies de ciutat relacionades amb l’emprenedoria, la innovació i la tecnologia i el destí de part del pressupost d’aquestes àrees.

El regidor d’Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, ha explicat que “creguem aquest consell amb l’objectiu de dinamitzar l’ecosistema local, de donar-li veu, de dotar-li de més capacitat de decisió en les polítiques locals d’emprenedoria i innovació, perquè només a través d’una col·laboració cada vegada més plena podrem traçar una estratègia més eficient per a consolidar el sistema local i situar-nos com hub tecnològic i innovador de referència”.

“Consolidar la nostra ciutat com hub referent en innovació i tecnologia és una missió compartida per tots els agents de l’ecosistema. Ara també podrem co-decidir les polítiques que València necessita en matèria d’emprenedoria i innovació”, ha explicat el regidor Sanjuan, que a més va destacar que “l’interés general no es pot decidir unilateralment des de les administracions. Defensarem l’interés general de la ciutat com a part d’aquest ecosistema”.

Aquest consell està compost per les següents persones i entitats: Jorge Linares, de Cambra València; Javier Jiménez, de Llançadora; José Luis Hortelano, de Startup València; Alberto Gutiérrez, de Fundació LAB; Fran Estevan, de Innsomnia; Eva Blasco, de CEV; Margarita Albors, de Social Nest Foundation; Paz Navarro, de AJEV; Esther Gómez, d’UPV; Rosa Donat, d’UV; Patricia Pastor, de GoHub i Beatriz Jacoste, de KM Zero.

Per part seua, el regidor Javier Mateo ha assegurat que “el nostre compromís amb l’ecosistema emprenedor local és ferm i la col·laboració sempre va a més. Per això, més enllà de treballar dia a dia per a visibilitzar-ho i connectar-ho, volem que siga part activa en la presa de decisions que li incumbeixen, que ens ajude a traçar una estratègia a llarg termini que ens consolide com VLC Tech City”.