Menú

Sandra Gómez: “La salut mental serà un dels pilars per a fer de València una ciutat saludable”

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l’Alcaldia, Sandra Gómez, posarà en marxa com a alcaldessa en la pròxima legislatura un Pla de Salut Mental Integral. Es tracta, tal com ha destacat la candidata socialista, d’un projecte “que hem treballat amb col·lectius socials i professionals i que serà un pilar fonamental per a fer de València una ciutat més saludable”. Així ho va indicar la vicealcaldessa aquest dimarts en l’espai WayCO Russafa davant un centenar de persones referents del teixit associatiu local i professionals del sector.

En la taula van participar persones referents com Rosa Bayarri, presidenta de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana; Rafael Tabarés, comissionat de la Generalitat per a l’estratègia de Salut Mental; Vicenta Esteve, Secretària de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de la Psicologia de la Comunitat Valenciana; Paula Costa, psicòloga general sanitària i activista digital per la Salut Mental; Emiliano García, regidor de Salut de l’Ajuntament de València, i Dolors López, escriptora i assessora del Govern en prevenció del suïcidi.

Els participants de la taula van realitzar un diagnòstic general de la realitat social i psicològica post-pandèmia a la ciutat de València, no sols sobre l’augment del malestar psicològic en una gran part de la població sinó també sobre el consum creixent de psicofàrmacs o les elevades taxes de suïcidi en la població jove. També les problemàtiques estructurals que s’han evidenciat més urgents com la necessitat d’atenció integral al trastorn mental greu o la imprescindible coordinació de les polítiques sanitàries i de benestar social entre altres.

Seguidament, es van plantejar diverses solucions des de l’àmbit municipal, des de la millora dels serveis assistencials a les persones en situació de vulnerabilitat, com la formació del funcionariat, millora dels entorns urbans o fer costat a les entitats que atenen persones amb problemes de salut mental i les seues famílies, mesures que Sandra Gómez va escoltar amb atenció i que es va comprometre a treballar de manera integral amb el seu pròxim equip de Govern.