Menú

María Pérez afirma que el futur de la xarxa de metrovalencia està perfectament dissenyat

La candidata socialista a gestionar l’àrea de Mobilitat a l’Ajuntament de València, María Pérez, ha afirmat que sobre els dirigents del PP que “cal ser molt cínics per a tornar al lloc on van deixar un forat i un canal navegable” i ha assenyalat que el “futur de la xarxa de metrovalencia està perfectament dissenyat i definit per la Generalitat”. En aquests termes ha valorat les compareixences de María José Catalá i Carlos Mazón, on han presentat des de la Plaça de Bruges la seua proposta d’ampliació de la línia L10 que ha recordat que en 2022 “es va recuperar després de l’abandó del PP”.

Pérez ha qualificat a tots dos de “duo còmic” i els ha emplaçat a “deixar de fer el ridícul amb cada actuació, més amb qüestions que van ser un símbol de la fallida i la ruïna que van heretar els valencians i les valencianes”. “Les obres no sols cal anunciar-les sinó planificar-les, executar-les, finançar-les i posar-les en servei”, ha afirmat i ha assenyalat que la línia de metrovalencia “està perfectament dissenyada i en breu eixiran a exposició pública nous traçats”.

Així, la també secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible · Generalitat Valenciana ha recordat que l’any 2015 “la plaça de Bruges tenia un enorme forat, estava per asfaltar, totalment abandonada i degradada”. “Hui aquesta plaça està totalment reformada i compta amb un aparcament que dona servei al Mercat Central i al centre històric”, ha explicat.

Igualment, ha advertit al PP que “no poden enganyar a ningú” perquè “tothom recorda les imatges de les festes i les canoes navegant en el túnel buit del que hauria d’haver sigut la L2”. Pérez ha reivindicat que la Generalitat de Ximo Puig ha rescatat aquesta línia transformant-la en la L10 que uneix el carrer Alacant amb Natzaret.

“Gràcies a aquesta línia, la Ciutat dels Arts i els Ciències i el barri de Natzaret tenen connexió ferroviària directa amb el centre de la ciutat de València, donant servei a zones amb gran afluència de persones i concectando de manera sostenible els barris de Natzaret, Moreres, Quatre Carreres, Montolivet i Russafa”, ha afirmat.

Igualment, ha reivindicat que aquesta línia “ha ampliat l’oferta de transport públic amb una línia de cinc quilòmetres de longitud i que compta amb huit estacions enfront de la política de túnels buits del PP”.