Menú

L’Ajuntament impulsa un programa pilot per fomentar l’esport i l’alimentació saludable als patis escolars

El regidor d’Esports, i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo i la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, s’han reunit amb tècnics de l’Associació Espanyola contra el Càncer per dissenyar un programa d’implantació d’activitats en els tres centres escolars municipals que té com a objectiu fomentar els hàbits esportius i d’alimentació saludable entre els i les menors, en els patis escolars.

Amb este acord, es pretén atendre una reivindicació històrica dels veïns i veïnes, que sol·licitaven l’obertura dels patis dels centres escolars a la resta de persones del barri. El projecte recull l’obertura de les zones esportives i d’esplai dels centres municipals de dilluns a divendres a la vesprada  i els dissabtes al matí en el Col·legi Municipal Benimaclet, el Col·legi Municipal Fernando dels Rius i el Col·legi Públic Municipal Professor Santiago Grisolía.

Mateo, ha ressaltat que “des de l’àrea d’Esports, i en col·laboració amb la regidoria d’Educació i l’Associació Espanyola contra el Càncer, crearem un grup de treball per acrear un projecte pilot amb dos objectius molt clars: promoure l’alimentació saludable i l’activitat física a l’entorn de la comunitat educativa i les famílies, i el segon, una de les grans reivindicacions històriques de la ciutat de València, l’obertura dels patis dels centres escolars a les vesprades i els dissabtes al matí, creant així un nou espai en el barri en el qual realitzar activitats esportives, lúdiques i dirigides en les quals promocionar la salut i l’activitat física per a tota la ciutadania”.

Per part seua, la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “obrirem els patis dels col·legis municipals per a promocionar el paper dels centres educatius com a promotors de salut i l’esport. Volem que els centres educatius siguen un entorn saludable en el seu conjunt, el que va en línia amb les millores que hem introduït en els menús escolars, els quals són ara més saludables i sostenibles. A més, impulsarem tallers formatius per a les famílies en matèria d’alimentació saludable, perquè som una ciutat que cuida als seus veïns i veïnes”.