Menú

Partides de pilota al carrer, tornejos d’elit i la dona esportista com a protagonistes del VII Va de Dona

Este divendres arranca la VII edició de la iniciativa ‘Va de Dona 2023’, una proposta per a posar en valor l’esport femení, que s’estendrà fins al 10 de març en una setmana que proposa partides de pilota als carrers, una fira artesanal, una exposició fotogràfica i diferents tornejos d’elit amb l’objectiu de continuar promovent la pilota valenciana femenina. El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha presentat hui el programa en la seu de la Fundació Esportiva Municipal, acompanyat pel vicepresident de la Federació de Pilota, Jesús Fontestad, i el Coordinador de Pilota de la Generalitat, Salva Escrivà.

Javier Mateo ha destacat “les set edicions que portem ja des que vam posar en marxa esta iniciativa que, per a nosaltres com a ciutat, és un dels grans projectes que volem compartir”. El regidor ha volgut “posar de manifest i donar visibilitat al nostre esport autòcton, que és la pilota i, a més, incidir en l’esport femení”. Per això, ha destacat el fet que “les pilotaris òmpliguen els nostres carrers, que és una de les coses més boniques d’este torneig: anar al carrer a tornar a jugar a pilota”. Entre el 3 i el 10 de març es realitzaran activitats per diferents punts de la ciutat (a la plaça de Manises, al barri de Benimaclet, al Trinquet ‘El Genovés’ i a la Universitat Politècnica de València) per a promoure l’esport autòcton entre les dones.

L’acte central de la iniciativa “Va de Dona” tindrà lloc este divendres, 3 de març, a partir de les 16.00 hores, amb la convocatòria de partides de pilota, que es jugaran a la plaça de Manises i carrers adjacents. Les activitats programades per a este dia inclouen masterclasses de calfament i activació, jocs populars infantils, partides de jugadors del programa de tecnificació, i partides de raspall entre alumnes, clubs i jugadors del món faller. També està prevista una fira artesanal de pilota valenciana amb tallers de guants.

Eixe mateix dia està programada la presentació del Campionat Autonòmic de Raspall en modalitat de trios, que se celebrarà a les 19.00 hores a la plaça de Manises. Esta jornada conclourà amb el tradicional lliurament de trofeus anuals Va de Dona.

Un altre dels actes que acompanyaran esta setena edició és l’exposició fotogràfica ‘Retrospectiva dels Circuits Fundació Trinidad Alfonso en raspall femení’, que es podrà visitar en el vestíbul de l’Escola de Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València, al costat del trinquet ‘El Genovés’.

El dimarts 7 de març, l’activitat tornarà al carrer, amb partides recreatives de raspall femení escolar que es disputaran al barri de Benimaclet. Des de les 9.30 hores, els carrers de Benicolet, Mare de Déu de l’Assumpció, i el carrer dels Sants acolliran les diferents partides, que permetran acostar la pilota valenciana als més xicotets.

L’últim dia del VII Va de Dona serà el 10 de març, que començarà amb la final de l’I Circuit de Promeses de raspall femení Trofeu Fundació Trinidad Alfonso. Este partit se celebrarà, a partir de les 17.30 hores, en el trinquet ‘El Genovés’. I, una hora més tard, a les 18.30 hores, este mateix escenari acollirà la final del VIII Circuit sub 18 de raspall femení Trofeu Fundació Trinidad Alfonso. Amb les finals ja decidides, a les 19.45 hores, se celebrarà l’últim acte del Va de Dona a la seu de l’Escola de Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València, que serà una xarrada sobre psicologia esportiva, que impartirà Cristian Segòvia Martínez, psicòleg professional del Vila-real CF, dirigida a l’alumnat i al públic en general. Amb este conjunt d’actes, el Va de Dona torna un any més amb la intenció de promoure i visibilitzar la pilota valenciana. Així com encoratjar al fet que, sobretot les dones, s’animen a practicar este esport tradicional.