Menú

Les Biblioteques Municipals celebren el Dia Internacional de la Dona durant tot el mes de març

Les Biblioteques Municipals han preparat 22 activitats especials amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el pròxim dimecres 8 de març. Amb estes accions, que s’allargaran durant tot el mes, la Regidoria d’Acció Cultural “se suma a la commemoració d’esta efemèride amb l’organització de diverses activitats destinades a promoure la igualtat i el respecte”. Esta programació especial contempla tallers, col·loquis, conferències, presentacions d’obres d’autores reconegudes, concursos, i premis, “amb perspectiva de gènere, per a donar visibilitat i fer reflexionar sobre la desigualtat que encara afecta tantes dones”, tal com ha ressaltat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez.

L’edil ha informat dels diferents actes “que aposten per un món inclusiu, posant la innovació i la tecnologia sota el paraigua de la igualtat de gènere”. “Són iniciatives que ompliran les biblioteques de la ciutat, a partir del demà, 2 de març, per motivar la reflexió sobre la desigualtat que impedeix que les dones es desenvolupen en igualtat”, ha manifestat, en aclarir que, a més de la programació especial, les biblioteques continuaran amb les seues activitats habituals, com són els clubs de lectura, els contacontes, els tallers d’escriptura creativa o les exposicions culturals.

En la programació d’algunes biblioteques municipals, entre elles les de Sant Marcel·lí-Camí Reial, Na Rovella-Joaquim Martí i Gadea, Grau-Constantí Llombart, Castellar-L’Oliveral Matilde Ramos, Patraix-Azorín, Sant Pau Francesc Almela i Vives, i Creu del Grau Gregori Maians i Císcar, “s’inclouen contacontes específics per als més xicotets entorn d’esta temàtica, com el de “dones científiques”.

La Biblioteca del Cabanyal-El Canyamelar-Casa de la Reina acollirà el 7 de març el lliurament de premis del concurs ‘Cabanyal en femení’. I el mateix 8 de març, la Biblioteca de la Petxina celebrarà l’activitat “Micro Obert” al matí i a la vesprada.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “esta programació està pensada per a tots els públics, amb la finalitat de crear consciència no sols en el públic adult, sinó també en les persones més xicotetes de la casa”. I en el marc de les activitats programades per al 8M, les biblioteques també comptaran amb punts d’interés dedicats a la visualització d’obres i de projectes educatius que tenen com a finalitat la promoció i el foment de la igualtat de gènere.

Estes més de 20 activitats específiques enfocades a la commemoració d’esta data se sumaran a les 50 activitats que completaran l’activitat cultural i literària de les biblioteques durant el mes de març.

D’altra banda, el Dia de la Poesia (21 de març) també se celebrarà a la Biblioteca de Castellar-L´Oliveral amb el recital – presentació “El primer tetrarca” de Gregorio Muelas.