Menú

València celebra la IX Edició dels Jocs Taronja

Divendres que ve 3 de març a partir de les sis de la vesprada es donarà el tret d’eixida a la IX Edició d’esta competició esportiva que lluita contra la LGTBI fòbia i afavorix la diversitat. Enguany ha augmentat el nombre de participants així com les disciplines esportives i el pressupost de la prova que es desenvoluparà fins diumenge 5. Un bon nombre de les competicions es podran gaudir el dissabte 4 de març a Natzaret.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha presentat esta novena edició junt amb Javier Gil, president del Club Esportiu LGTBI+ Samarucs i Marta Claver, vicepresidenta de l’entitat. Mateo ha convidat a la ciutadania a gaudir d’estes proves que es desenvoluparan en 7 instal·lacions esportives de la ciutat i ha assenyalat que “queden encara molts murs per a derrocar” però “este tipus d’esdeveniments contribuïxen a obrir moltes ments per a tindre un món cada vegada una miqueta millor a través de l’esport”.

La participació en esta novena edició ha augmentat considerablement respecte a la de l’any passat. Dels 800 participants en 2022 s’ha passat a 1.200 enguany. També s’ha incrementat el nombre de disciplines esportives, de 13 a 16. S’ha doblegat el nombre d’entitats esportives que participen, 32 enguany, i quant al pressupost, en esta edició és de 58.000 euros, enfront dels 36.000 de l’any 2022.

Javier Gil, president del Club Samarucs, ha assenyalat durant la presentació d’esta edició que “hi ha molta LGTBI fòbia en la societat en general, no hi ha més que veure les dades, i l’esport sol ser un lloc en el qual la discriminació és molt més acusada que en altres llocs”.

El lema d’enguany és “Visibilitat, empoderament i orgull”. La vicepresidenta del Club Samarucs, Marta Claver ha explicat que encara que enguany, donada l’alta participació, alguna prova es desenvoluparà fora de València, “la major part es durà a terme a Natzaret que acull 5 disciplines”. A més de les 13 disciplines esportives de l’any passat, en l’edició d’enguany s’ha incorporat la capoeira i la dansa i el teatre com a manifestació artística en la gala inaugural.

L’obertura d’esta competició tindrà lloc el divendres a la vesprada, en el complex esportiu La Petxina, amb una taula redona a les 18 h entorn de la LGTBI fòbia en l’esport i la gala inaugural a partir de les 19,15 h.