Menú

Les Escoles Esportives incorporen el programa COACH+ de la Fundació Gasol que fomenta hàbits saludables entre menors

Les Escoles Esportives de la ciutat de València incorporaran la següent temporada el programa COACH+ de la Fundació Gasol, amb què es promouran hàbits saludables en entitats esportives des de la infància i l’adolescència. El saló de conferències del complex esportiu i cultural de la Petxina ha acollit este matí l’acte en què els tècnics de la fundació han exposat el programa entre els més de 20 coordinadors i coordinadores de les Escoles Esportives, que aglutinen més de 25 disciplines esportives diferents i en les que participen al voltant de 10.000 menors. 

El regidor d’Esports i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo, ha assenyalat que “amb la incorporació d’este programa a les nostres escoles esportives municipals, en col·laboració amb les diferents federacions esportives, tenim com a objectiu fomentar l’esport entre els i les nostres menors i, a més, inculcar-los una sèrie de valors i hàbits saludables que els ajuden en la seua formació i desenvolupament personal. I, per descomptat, el millor soci per aconseguir-ho és la Gasol Foundation, la fundació dels germans Gasol, amb un reconegut prestigi i una trajectòria de caràcter internacional”.

Els quatre pilars que sostenen este programa són el benestar emocional, el descans, l’alimentació saludable i la mateixa activitat física. Des de la Fundació Gasol es proposa la implantació de diferents accions per complir estos quatre objectius. En primer lloc, les sessions qualitatives en línia permetran conéixer les característiques pròpies de cada escola esportiva, així com la formació d’entrenadors i entrenadores per contextualitzar i mostrar la temporalitat de les accions del projecte.

Una altra de les línies d’actuació que composen el programa passa per realitzar sessions de seguiment via atenció telefònica i correu electrònic per a la coordinació del projecte en qualsevol moment de la temporada, així com el lliurament de material educatiu mitjançant la guia COACH+, que està dissenyada per un equip multidisciplinari amb 48 activitats adaptades als gestos tecnico i tàctics de l’esport. En esta línia, les Escoles Esportives també rebran material de comunicació per  reforçar els missatges de salut i fer-los visibles tant dins com fora del terreny de joc.

A més, s’inclouran tallers amb les famílies que consistixen en la promoció d’estils de vida saludable en l’àmbit familiar i un entrenament amb cada entitat enfocat en els hàbits saludables. Els tècnics de la Fundació Gasol realitzaran esta sessió amb tots i totes les esportistes i comptaran amb la col·laboració dels entrenadors. En este sentit, el programa COACH+ aposta per la comunicació interna i externa entre les entitats, els entrenadors, famílies i esportistes, i permet la participació en esdeveniments com ara PL4NETS o el Dia Mundial de l’Activitat Física.

Les últimes dos línies d’actuació que composen este programa es fonamenten en un pla d’avaluació, en el qual els agents implicats (esportistes, famílies, entrenadors/as i entitat), realitzaran dos qüestionaris en línia tant a l’inici com al final d’aplicar-se totes les iniciatives anteriors. Finalment s’elaborarà un informe tècnic amb els resultats del programa que permetrà conéixer l’eficiència del COACH+ integrat a les Escoles Esportives de València.