Menú

L’Ajuntament aprova un canvi de planejament per construir un nou edifici de radioteràpia avançada en l’Hospital La Fe

La Junta de Govern Local ha acordat este divendres modificar el Pla Especial del Nou Hospital Universitari La Fe, la qual cosa permetrà ampliar el centre sanitari amb un nou edifici de protonteràpia, crear un aparcament en altura i una zona verda on s’inclourà l’Alqueria Monzó per a usos dotacionals. També s’ha autoritzat la incorporació de 44 milions d’euros de romanents, que fan que València compte amb un pressupost inversor de 256,6 milions d’euros, és a dir, el 21,9 % del pressupost total. 

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha donat compte dels assumptes que ha tractat l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal. Sanjuán s’ha referit al canvi de planejament que possibilitarà la posada en marxa en La Fe d’un servici de protonteràpia o teràpia amb protons, això és, un tractament més precís i de menys toxicitat per fer front als tumors. Este forma part de la instal·lació d’un dels deu equips donats per la Fundació Amancio Ortega. Es tracta, en paraules de l’edil, “d’una molt bona notícia per a la sanitat pública de la ciutat de València”, ja que “pacients i veïnat podran rebre tractaments més avançats en qüestions de radioteràpia”.

A més de generar un nou edifici, amb la modificació del pla es transformarà l’aparcament en altura per no perdre places i ocupar millor l’espai. Igualment, tal com ha explicat el responsable municipal, es compensaran les zones verdes i l’Alqueria de Monzó, un edifici protegit, quedarà dins del futur jardí i es destinarà a usos dotacionals.

D’altra banda, Borja Sanjuán ha informat sobre la segona incorporació de romanents afectats al pressupost: 44 milions d’euros addicionals, dels quals 42,7 són operacions de capital ―bàsicament inversions i transferències de capital―. Això fa que València compte amb un pressupost inversor de 256,6 milions d’euros, és a dir, el 21,9 % del pressupost total, que ascendix a 1.169 milions d’euros. Segons el regidor,  “l’Ajuntament de València és, en febrer, l’ajuntament que més percentatge dedica de tot Espanya”, concretament, el doble que Madrid, amb un pressupost d’inversions del 10,9 %; vora el doble que Sevilla i Saragossa, i quasi quatre voltes del que invertix Màlaga.

“Una volta més tornem a demostrar que no deixem per executar cap euro, perquè incorporem les obres en marxa al pressupost de l’any següent”, ha manifestat Sanjuán. “Continuar fent créixer el pressupost en inversions no només revertix en millors dotacions, sinó que també és una font de generació d’ocupació, que en part explica per què som la ciutat que més ocupació està creant en estos moments”.