Menú

València comptarà amb una xarxa de recollida d’informació de l’impacte turístic a la ciutat

L’Ajuntament de València i la Diputació de València han signat un acord per a integrar a la ciutat de València en el projecte ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’. L’objectiu d’este tracte és analitzar les dades turístiques en tota la província per a oferir una millor experiència turística. I per això, València instal·larà entorn de 80 dispositius per a mesurar i analitzar la mobilitat dels turistes a la ciutat de manera anònima i agregada.

El regidor de Turisme i internacionalització, Emiliano García, ha assegurat que es tracta d’un “projecte molt important per a disposar de cada vegada més informació sobre els turistes i poder continuar prenent decisions, en matèria de política municipal, que garantisquen la correcta integració del visitant a la ciutat”.

“La fi és obtindre un big data que serà clau per a entendre i millorar les diferents polítiques municipals en matèria de turisme. Este projecte compta amb tres grans àrees d’actuació: la millora de la infraestructura tecnològica, la consolidació de la informació turística unificada i l’anàlisi de tota esta informació”, ha explicat.

La recol·lecció d’una gran quantitat de dades permetrà que, amb la seua anàlisi i comparació, es facilite i millore la presa de decisions, així com implementar les bones pràctiques que es desenvolupen en els diferents municipis que formen part del projecte. D’esta manera, s’incrementarà la qualitat dels servicis, amb un millor cost, sostenibilitat i orientació al ciutadà.

La informació recopilada a través dels sensors permetrà, d’una banda, examinar patrons de moviment entre els focus d’atracció: punts d’interés turístic, hotels, hostaleria, comerç i servicis ciutadans, etcètera. D’altra banda, farà possible conéixer els hàbits de conducta de la població i visitants, i prendre decisions de gestió i organització immediates sobre la base de la informació recollida en temps real.

A més, la informació permetrà analitzar l’impacte dels visitants, així com elaborar polítiques d’espai públic, turisme, seguretat ciutadana, màrqueting, desplegament de servicis públics o mobilitat.

Este projecte, en el qual participa l’Ajuntament de València, està impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, mitjançant Red.es, i està cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea.