Menú

La VII Trobada Municipal de Cors de Centres Educatius reunix vora 500 alumnes

Un total de 441 estudiants de la ciutat assistixen entre hui i demà a la VII Trobada Municipal de Cors de Centres Educatius que se celebra a La Rambleta. Amb esta activitat, la Regidoria d’Educació pretén potenciar les relacions de l’alumnat amb l’àmbit musical, promocionar la formació musical i ressaltar el treball d’estos conjunts escolars per al desenvolupament integral de les persones.

El treball coral permet que l’alumnat conega i explore les possibilitats expressives de la veu, a través de l’adquisició d’una correcta tècnica vocal. Es fonamenta en pilars com ara la relaxació, respiració (adquisició d’una correcta mecànica fonorespiratòria) i impostació (a partir de l’exploració dels ressonadors naturals i la correcta obertura de la boca). A més, en el cor s’aprén a concertar amb les altres veus, s’experimenten diferents aspectes de l’expressió musical (matisos, velocitat, etcètera) i s’adquirixen nocions d’estilística.

La Regidoria d’Educació organitza activitats corals en les que participen els centres educatius de la ciutat. En esta trobada municipal de cors, els participants interpreten cançons o cants populars de lliure elecció utilitzant només la veu, que assumix el protagonisme total durant la interpretació de cada obra.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha obert la trobada agraint “el treball realitzat pels 42 docents i els 441 alumnes participants”, i ha celebrat “el gran interés que ha tornat a despertar esta edició, que ha sumat més centres, docents i alumnat que en edicions anteriors”. L’edil ha assenyalat que, mitjançant este projecte educatiu, “volem promocionar la música i potenciar el cant com a recurs educatiu, fomentar la sociabilitat i la participació de l’alumnat”. “És important difondre la tradició cultural a través de l’expressió musical, i participar des de la creativitat”, ha afegit la responsable municipal.

En la jornada d’este dimarts han participat els següents centres: Maristes València, Sagrado Corazón, CEIP Serradora, IES Serpis, Esclaves de Maria Immaculada, CEE Rosa Llàcer, Centre Marni, Jesús María. D’altra banda, demà serà el torn de: Sant Tomàs de Vilanova (Agustins), el col·legi de la Nostra Senyora de Fàtima, Sagrada Família P.J.O. (BENI), Escoles Sant Josep–Jesuïtes, CEIP Sant Joan de Ribera, CEIP Rafael Mateu Cámara i Sant Pere Pascual.