Menú

Policia local reforçarà la seua presència en col·legis amb la nova Unitat de Proximitat i Convivència

La nova Unitat de Proximitat i Convivència de la Policia Local permetrà reforçar la presència policial en els col·legis de la ciutat. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, considera primordial esta funció que tradicionalment ha exercit la Policia de Barri: “La presència policial en els centres educatius de la ciutat és fonamental per la funció dissuasiva que té, però també perquè és el primer contacte que té l’alumnat amb la Policia Local i és molt important que des del primer moment perceben a la policia com una institució pròxima, amable, que promou la millor convivència i que prevé delictes en espais tan sensibles com ho són els col·legis”.

Com a mostra d’este model policial de proximitat en els col·legis, la Regidoria de Protecció Ciutadana mostra una reeixida experiència duta a terme en el barri de Velluters, on presta els seus servicis com a policia de proximitat el mateix agent des de fa 17 anys. Els responsables del col·legi de l’Escola Pia han remés a la prefectura de Policia Local una carta de felicitació per la labor duta a terme per este agent en la qual assenyalen que la seua presència ha sigut una garantia de seguretat i confiança per a les famílies.

La carta enumera els beneficis que ha suposat la presència de l’agent César Rodríguez per al centre escolar, situat en els voltants d’una zona conflictiva del barri de Velluters. Este policia s’ha convertit en un exemple de policia de proximitat per a la nova promoció d’agents i així es va posar de manifest durant l’acte de la seua presa de possessió, ha recordat Cano: “Un bon policia de proximitat pot, en definitiva, transformar un espai perquè la confiança, com vaig dir eixe dia davant 150 nous policies, no es guanya en un dia. Darrere d’esta carta hi ha molta faena, molta confiança generada”.

El regidor de Protecció Ciutadana ha assenyalat que “la incorporació de 180 nous i noves agents que han convertit a la nova Unitat de Proximitat i Convivència, amb 284 agents, en una de les més nombroses de la Policia Local de València, ens permetrà reforçar considerablement la nostra presència en aquells espais prioritaris en els barris i per descomptat, les escoles, ho són”.

“Tenim més experiències positives com la que representa César, però exemplifica perfectament el model preventiu, amb un contacte permanent amb tota la comunitat educativa, amb la direcció del centre, amb mares i pares, coneix a l’alumnat, coneix perfectament la situació del barri, recorre a la mediació, acompanya a les classes en visites que han tingut per l’exterior, prevé delictes, ha intervingut en situacions delicades i ha sigut i és un agent transformador en el barri de Velluters”, ha comentat el regidor Aarón Cano que ja està traslladant en les seues visites a totes les comissàries per a rebre als i les noves agents de la Unitat de Proximitat i Convivència, la importància d’una adequada presència en els col·legis. “No sols es tracta d’estar, es tracta d’interactuar, de teixir una relació permanent i duradora amb el centre, amb els comerços i les associacions veïnals”, ha afegit Cano.