Menú

València estrena una oficina de justícia de proximitat

La Junta Municipal del Marítim acull des de hui el servici Justiprop per a orientar, assessorar i informar gratuïtament la ciutadania en matèria jurídica. Esta iniciativa, finançada per la Generalitat, permetrà que qualsevol veí o veïna puga acostar-se a l’esmentada junta de districte i consultar temes relacionats amb la Justícia”, tal com ha informat la regidora de Participació i Acció Veïna, Elisa Valía, responsable municipal d’est nou recurs.

Després de visitar juntament amb la consellera de Justícia, Interior i administració pública, Gabriela Bravo, les instal·lacions de Justiprop, habilitades al carrer de la Barraca, Elisa Valía ha informat del “desplegament de recursos que s’han desenvolupat per a arrancar hui este servici”. En opinió de la regidora “es tracta d’una iniciativa de justícia de proximitat d’un altíssim interés per a la ciutadania, ja que les bases del servici s’assenten en la implementació de la justícia social i de la igualtat”.

Concretament, a través de Justiprop la ciutadania pot informar-se sobre servicis que presten les administracions i organismes públics en matèria d’accés a la justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets; sobre els recursos públics o privats als quals acudir per a la protecció i defensa dels seus drets; sobre tràmits administratius davant els registres civil, mercantil i de la propietat; així com obtindre assessorament i orientació jurídics i suport per a realitzar consultes electròniques o tràmits judicials o administratius, entre altres servicis de caràcter judicial.

L’horari d’este servici, prestat en la Junta Municipal del Marítim per professionals dels Col·legis d’Advocats, serà de 10.00 a 14.00 hores els dilluns i els dimecres.