Menú

La Farinera serà la primera seu del Centre de Tecnologia Digital de Munic fora d’Alemanya

El Centre de Tecnologia Digital de Múnich ha triat València per obrir la primera seu fora d’Alemanya per formar estudiants especialitzats en noves tecnologies, innovació i emprenedoria. L’edifici de la Farinera acollirà este programa universitari multidisciplinari, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, i amb el suport de la Generalitat.

La Junta de Govern Local ha acceptat este divendres que València siga ciutat seu del Centre de Gestió i Tecnologia Digital (CDTM), segons ha informat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, acompanyat del vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’òrgan col·legiat. En paraules de Sanjuán, es tracta “d’un referent en matèries d’innovació i emprenedoria de base tecnològica”, que aspira a convertir-se en “el programa líder d’innovació a Europa”. Així, la Farinera serà la primera destinació del pla d’expansió del CDTM, que es va fundar va 25 anys a la ciutat germànica.

L’òrgan col·legiat del govern executiu municipal també ha donat llum verda a la posada en marxa de la nova aplicació informàtica SIGEI-Sistema de Gestió Específica d’Ingressos per gestionar els ingressos no tributaris, com ara les taxes i el control i reintegrament de subvencions, que en l’Ajuntament de València arriben als cent milions d’euros. Així, tal com ha assenyalat el també titular d’Hisenda, “completem l’actualització de tots els sistemes de gestió comptable i tributaris que es portaven utilitzant en el consistori més de 30 anys cap a models més automatitzats, eficients i que incorporen funcionalitats que fan la vida més fàcil a la ciutadania, per exemple, el pagament a través de Bizum”.

També en l’àmbit econòmic, la Junta de Govern ha aprovat la publicació de les dades del període mitjà de pagament a proveïdors (PMP) corresponent a gener de 2023, que se situa en 28,8 dies, davant dels 60 dies en què es trobava en “el primer gener d’este equip de govern”. Sanjuán ha assegurat que, “fruit de la modernització dels servicis financers, estem pagant el doble de ràpid; és el millor PMP de gener en la història de l’Ajuntament”.

Pel que fa als temes d’urbanisme, el regidor ha explicat que s’han acordat les anomenades fitxes urbanístiques del Mestalla, que establixen les condicions, després de caducar l’ATE (Actuació Territorial Estratègica), per “garantir que, en lloc de poder cobrar per complir, el propietari del València haurà de complir primer si vol cobrar”. L’edil ha assenyalat que és “un canvi substancial”, que respon als interessos de la ciutat i del club esportiu.