Menú

La ciutadania pot participar a les sessions del primer trimestre de les juntes de districte per millorar el seu barri

Els Consells de Districte de la Junta Municipal dels pobles de Benimàmet-Beniferri i de Pobles del Sud es reuniran esta vesprada. En esta sessió ordinària, la primera que se celebra enguany en estes juntes, les entitats i la ciutadania en general podrà participar, de forma presencial i telemàtica, tal com va ocórrer el passat 31 de gener a la Junta Municipal d’Exposició, i l’1 de febrer a la de Russafa. Esta participació podrà donar-se tant al finalitzar el tractament de cada un dels punts de l’orde del dia com al final de la sessió en el torn d’intervencions veïnals “amb l’objectiu de què qualsevol persona puga expressar les seues inquietuds i debatre assumptes per millorar el seu barri”, tal com ha recordat hui la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía.

En les sessions que celebren els Consells de Districte podran intervindre tant les entitats com ciutadans individuals assistents als mateixos. Ho faran en primer lloc aquelles que ho hagen sol·licitat per escrit (per mitjà de qualsevol document, instància general o full de participació) amb antelació a la celebració de la sessió.

En segon lloc, aquelles persones que trobant-se en eixe moment en el Consell desitgen fer-ho. Per a això, hauran d’omplir el full de participació, que estaran també disponibles en el moment de celebració de la sessió. Pel que fa al temps d’intervenció, es limitaran a 2 minuts per persona. I si foren moltes les persones que desitgen intervindre podrà limitar-se el nombre de les quals puguen fer-ho, al voltant de 10 depenent del desenvolupament de la sessió a criteri de la presidència.

La regidora Elisa Valía, que ha convidat la ciutadania “per participar en estes sessions, que durant els últims anys han permés encetar projectes de gran rellevància per a la ciutat”, ha manifestat que amb estes sessions “l’Ajuntament vol treballar amb els veïns i veïnes de València per redissenyar la ciutat, i introduir-hi canvis consensuats i reflexionats”.

Amb este objectiu, durant este mes se celebraran les primeres sessions de l’any dels Consells de Districte de les Juntes Municipals de Patraix (dimarts, 21 de febrer); Marítim (dilluns, 27 de febrer); i Pobles del Nord (dimarts 28 de febrer). Així mateix, dimarts 7 de març es reuniran la de Ciutat Vella i la d’Abastos, i dijous 9 de març la de Trànsits.