Menú

AUMSA invertix quasi 24 milions d’euros en Moreres i Malva-rosa per a construir 143 vivendes públiques

El Consell d’Administració de AUMSA (Actuacions Urbanes de València. Societat Urbana Municipal) dilluns que ve impulsarà el desenvolupament de dos projectes que ampliaran el parc públic de vivenda de la ciutat. Concretament, aprovarà l’adjudicació de dues obres que, amb un pressupost de quasi 24 milions d’euros, permetran la construcció de 143 vivendes (68 al carrer d’Hortolanes, al sector de les Moreres, i 75 a l’avinguda de Tarongers, al barri de la Malva-rosa). La societat municipal també adjudicarà el Pla Especial Campanar-Beniferri i licitarà el de Malva-rosa.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha informat hui d’estes actuacions “amb les quals l’Ajuntament avança en qüestions tan importants com són l’accés a la vivenda assequible, o l’ordenació dels barris per a assegurar que disposen de totes les dotacions i servicis que necessiten”.

Pel que respecta a les dues obres de construcció de vivenda pública, que compten amb un pressupost de 23.981.000 euros, la vicealcaldessa ha indicat que una vegada comencen els treballs, previsiblement el mes vinent, a València hi haurà en construcció 218 vivendes en 7 promocions diferents. “Consolidem així l’impuls a la construcció de vivendes públiques realitzat per AUMSA, el Pla de Vivenda del qual, amb 327 vivendes, suposa la major iniciativa de construcció de vivenda realitzada a la ciutat en els últims anys. A més ho fem amb edificis que compleixen els més alts estàndards de sostenibilitat i eficiència energètica, tan importants en el context actual d’emergència climàtica”, ha explicat.

Model de ciutat de 15 minuts

De la revisió del planejament dels barris de Campanar-Beniferri i Malva-rosa, Sandra Gómez, ha ressaltat que “amb esta modificació l’Ajuntament consolida la conservació del patrimoni dels barris i la seua trama urbana històrica, promou la mobilitat sostenible, i crea mecanismes de gestió que faciliten l’obtenció del sòl necessari per a construir nous servicis públics”. “S’avança així, cap a un model de ciutat 15 minuts, compacta, sense buits urbana, més amable i més verda, responent a les necessitats dels veïns i veïnes i millorant el seu benestar i qualitat de vida”, ha afegit.

En la seua intervenció, la regidora de Desenvolupament Urbà ha concretat que els nous edificis de Malva-rosa i Moreres, amb 143 noves vivendes, “donaran l’oportunitat a altres tantes famílies d’accedir a una vivenda de lloguer assequible”.

L’immoble del carrer d’Hortolanes, un bloc de 12 plantes i un soterrani, s’executarà sobre una parcel·la de més de 2.200 m² del conegut com a barri de les Moreres. L’obra adjudicada a l’empresa Orthem per un import total d’11.275.000 € (IVA inclòs), i un termini d’execució de 22 mesos, contempla un edifici que albergarà 68 vivendes de diferents grandàries (3 d’elles destinades únicament per a persones amb mobilitat reduïda), 70 places d’aparcament per a cotxes, altres 77 per a bicicletes, i 2 locals comercials. En planta àtic s’habilitarà un espai de cotreball i bugaderia comunitària. I dins de la parcel·la hi haurà diferents espais lliures, zones verdes, jocs infantils i fins i tot un hort urbà.

D’altra banda, en el barri de la Malva-rosa, l’empresa Edifesa, per un import total de 12.706.000 € (IVA inclòs), alçarà en uns 22 mesos i sobre una superfície de 1.400 m², entre l’avinguda dels Tarongers i el carrer Riu Tajo, un nou edifici de 7 plantes més àtic. Este bloc albergarà 75 vivendes d’1, 2 i 3 dormitoris, a més de tres vivendes accessibles que se situaran en la planta baixa. Comptarà a més dues plantes de soterrani amb 67 places d’aparcament per a cotxes, 24 per a motos, i 77 per a bicicletes. També tindrà 55 trasters i espais comuns que s’habilitaran en la planta àtic, així com en una terrassa accessible i coberta verda amb horts urbans. En la parcel·la també hi haurà espai lliure enjardinat.

Respecte als acords que adoptarà AUMSA per a revisar el planejament dels barris, Sandra Gómez ha explicat que el dilluns s’acordarà l’adjudicació de la redacció de la documentació del nou Pla Especial de Campanar i Beniferri, un treball que desenvoluparà l’estudi Merino i Terrasa, per 109.626 € (IVA inclòs). Este nou Pla especial, que abasta part del barri de Campanar, del de Sant Pau, i del poble de Beniferri, disposa noves vivendes i equipaments públics, i la gestió dels sòls pendents de desenvolupar en la zona. Aborda a més la conservació i recuperació de la trama històrica encara recognoscible en els nuclis de Campanar i Beniferri, mantenint la tipologia original de vivenda tradicional. “És per tant un pla que facilita la rehabilitació de vivendes i la regeneració urbana dels entorns històrics, i que protegeix elements singulars com les Escoles de San José, o el canvi d’ús de l’antena telefònica de Beniferri, entre altres actuacions”, ha detallat l’edil.

Finalment, de la licitació de la redacció del Pla Especial de la Malva-rosa, per un import aproximat de 125.000 € (IVA inclòs), Sandra Gómez ha subratllat que es tindran en compte qüestions plantejades per l’Associació de Veïns com són: un Pla per als Cassetes Rosa, la remodelació de la Plaça 7 d’octubre i de la zona verda Vicente la Roda, la millora de la qualitat urbana dels carrers actuals, l’adequació de solars per a ús d’aparcament o l’obertura d’un carrer al costat de l’Hospital Sant Joan. La vicealcaldessa també ha parlat de la jerarquització del trànsit, la implantació d’una infraestructura verda que connecte tots els espais lliures i equipaments del barri, “i altres instruments urbanístics que milloren l’habitabilitat i la convivència, i per tant, en un barri digne per als seus veïns i veïnes”, ha conclòs.