Menú

València recupera les xifres de turisme prèvies a la pandèmia i millora la seua rendibilitat

El balanç turístic de l’any 2022 confirma la recuperació del sector a València. El Regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, Emiliano García, assegura que “la xifra total de pernoctacions està molt pròxima a la de 2019 i els indicadors de rendibilitat creixen significativament”. Les previsions per a l’any 2023 són molt optimistes i s’espera que es mantinga un creixement sostingut

Hui s’han presentat en la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) les dades del balanç turístic de l’any 2022 de la ciutat de València. Un any en què, segons el Regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, Emiliano García, “la recuperació del sector és un fet”.

Així, García ha destacat que “València és coneguda i reconeguda per tindre un model de turístic sostenible” i aqueix posicionament ha sigut possible “gràcies al treball conjunt entre el sector públic i el privat, en el qual compartim reptes i horitzons.”. “Hem implementat un model d’èxit de gestió turística basat en el diàleg, el consens i la col·laboració, també de la societat civil”.

En aquest sentit, el balanç turístic ha tancat l’any 2022 amb tendència de creixement a partir del segon trimestre de l’any, i amb la xifra de pernoctacions totals entorn dels registres de 2019. “Si posem el focus en les pernoctacions només en hotels, se superen els registres previs a la pandèmia en un 2%”, ha remarcat l’edil. Així mateix, García ha explicat que el “element més destacable és el bon comportament dels indicadors de rendibilitat, que aconsegueixen el seu màxim històric en créixer el Preu Mitjà un 14,5%, fins als 97,96 €, i el REVPAR un 13,7%, fins als 76,01€”.

Per la seua part, Eva Blasco, presidenta de la CEV València, ha felicitat el sector i ha remarcat que el turisme, “malgrat haver travessat la pitjor de les seues crisis, tira de la recuperació, com ja va passar en l’anterior crisi”. “A pesar que alguns van aventurar la fallida del nostre model turístic, la resiliència del sector ha quedat més que demostrada, com confirmen les dades presentades hui, és més sostenible, genera ocupació de qualitat i és més competitiu”, ha afirmat.

Previsions per a 2023

D’altra banda, i quant a les previsions del turisme durant l’any 2023, segons García “no podrien ser més optimistes”. En aquest sentit, el responsable de Turisme i Internacionalització ha remarcat les previsions de capacitat aèria, tant a l’estiu com en hiverne, ja que superen els registres de 2019.

Així, en 2023 hi haurà 2,3 milions de places aèries a l’hivern (enfront dels 2,07M de places en 2019), i quasi 3,3 milions de places aèries previstes per a l’estiu (enfront dels 2,7M de 2019 o els 2,9M de 2022).

“Si prenem de referència dades consolidades, el mes de gener de 2023, amb 290.034 arribades aèries, es converteix en el millor mes de gener de tota la sèrie històrica de l’Aeroport de València, superant en quasi un 9% el nombre d’arribades de 2019”, explica García.

Quant als reptes als quals s’enfronta enguany el turisme valencià, l’edil ha remarcat que “2023 ha de ser l’any de treballar per recuperar mercats rellevants com pot ser Itàlia, consolidar mercats com el dels EUA, que ha crescut quasi un 7% respecte a 2019, i avançar en la desestacionalització del destí”.