Menú

 L’Ajuntament proposa solucions urbanístiques per a habilitar servicis en solars en desús de la Saïdia

L’Ajuntament ha elaborat un pla de reforma per al districte de la Saïdia que preveu l’obtenció de més 10.000 metres quadrats (10.640 m²) per a servicis públics, més d’11.000 m² (11.470 m²) per a zones verdes i per als vianants, i 357 nous habitatges. Este document defineix actuacions als carrers de Guatla i Doctor Olóriz; en el camí de Montcada; i al voltant del carrer Sagunt i el Mercat de Sant Pere Nolasco. “Es tracta de diferents intervencions que -en paraules de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez- milloraran la vida dels veïns i veïnes dels barris de Tormos, Sant Antoni i Morvedre, que conformen una de les zones de València amb menys servicis de proximitat i més solars en desús”.

“Era necessària una revisió dels usos de les diferents parcel·les i àmbits buits o sense desenvolupar, per a corregir el desequilibri dotacional d’esta zona, ajustant l’oferta d’espais públics a les demandes de la població”, ha assegurat la vicealcaldessa durant la presentació d’este pla urbanístic, “que permetrà millorar barris consolidats de la ciutat”. Per a això, l’Ajuntament planteja una gestió i urbanització conjunta dels solars vacants, així com l’obtenció gratuïta dels sòls corresponents a dotacions i espais lliures, i la urbanització dels vials i jardins corresponents. També estableix àmbits d’actuació.

En primer lloc, en el barri de Sant Antoni, “després de compartir la preocupació del seu veïnat per la possible construcció d’un hotel de grans dimensions en les naus del carrer Guatla, plantegem traslladar bona part de l’edificabilitat de l’interior de la illa d’este carrer a Doctor Olóriz”, ha concretat Gómez. Així, segons ha explicat, es preveu mantindre 3 parcel·les diferents amb 56 habitatges. I en l’espai interior, on ara estan les naus, en el seu lloc, es proposa un equipament públic d’una altura, i un jardí de quasi 3.400 m², connectat amb un passatge obert al carrer Llum Casanova, i que integrarà tant la sèquia de Rascanya com el paviment empedrat existent, “que en l’informe del Servici de Planejament es consideren elements interessants per a la seua conservació”.

En Doctor Oloriz s’executaran 2 edificis residencials de 8 altures al carrer Just Ramirez, un jardí de 3.800 m² i un solar dotacional de 1.140 m² en el qual es pot plantejar un aparcament públic.

D’altra banda, Sandra Gómez ha parlat de la nova ordenació del Camí de Montcada que integrarà el traçat actual en un gran espai per als vianants al costat d’una parcel·la escolar. “Generem així un entorn segur i saludable per al futur col·legi i 2 nous edificis d’habitatges. En total, s’alçaran 117 nous habitatges i s’habilitaren 3150 m² de zones verdes”, ha detallat l’edil.

El pla de reforma per al districte de la Saïdia també planteja el trasllat del Mercat Sant Pere Nolasco a un nou edifici en el solar del carrer Sagunt amb el carrer Sant Joan de la Creu que podrà incloure més equipaments o habitatge públic. “I on està l’actual mercat es podrà projectar una plaça enjardinada”, ha afegit.

Així mateix, la Regidoria de Desenvolupament Urbà proposa recuperar l’interior de la illa existent entre els carrers Lleida, Sagunt, Llavor i Oriola, amb un nou equipament, una gran plaça i nous habitatges.

I totes estes actuacions se sumarien a altres projectes en marxa en la zona, com la reurbanització del carrer Sagunt, de la plaça Santa Mònica, i del Parc Nino Bravo, que convertiran tot este eix en el nou centre dels barris de Tormos, Sant Antoni i Morvedre.

“En definitiva –ha conclòs Sandra Gómez- treballem i suggerim solucions que, des de l’urbanisme i el planejament, busquen millorar la qualitat de vida dels nostres barris, dotant-los de nous equipaments i serveis, i facilitant al seu torn que la inversió i la iniciativa privada repercutisquen sempre en el benestar de la ciutadania”.