Menú

València opta a la convenció internacional de turisme LGBTIQ+ 2024

 

L’Ajuntament de València, a través de Visit València, s’ha postulat per a acollir en 2024 la Convenció Anual de IGLTA, principal associació internacional d’empreses turístiques del segment LGBTIQ+. Es tracta del major esdeveniment professional del sector turístic que congrega anualment als operadors especialitzats que se celebra a tot el món. “Som molt optimistes amb les oportunitats que té València per a ser la ciutat triada per IGLTA per a la Convenció Anual de 2024. València porta anys treballant per posicionar-se com un destí LGBTIQ+, i visibilitzar el caràcter de ciutat oberta, acollidora i plural, una estratègia que ja ens ha permés ser triada ciutat sede per a un dels més importants esdeveniments esportius i culturals, els Gai Games de l’any 2026”, ha destacat Sandra Gómez, vicealcaldessa de València.

Per part seua, Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament de València i president de Visit València, ha afirmat que “ser seu la Convenció Anual de IGLTA suposa congregar a València a les empreses turístiques del segment LGTBIQ+ més importants del món. És a dir, als principals prescriptores dels destins LGTBIQ+ friendly. Això permetria que pogueren experimentar en primera persona, no sols la proposta turística de la ciutat, sinó també la increïble diversitat que fa de València un lloc acollidor i inclusiu per a qualsevol persona”.

IGLTA és la principal xarxa mundial d’empreses turístiques LGBTQ+, de la qual València ja forma part i des de la qual treballa, no sols per a ser un destí LGTBIQ+ friendly, sinó també per a promoure la igualtat i la seguretat en el turisme LGBTQ+ a tot el món. A aquesta associació pertanyen, a més de destinacions turístiques, allotjaments, transports, proveïdors de serveis, agències de viatges, operadors turístics, esdeveniments i mitjans de comunicació especialitzats en turisme LGBTQ+ de més de 80 països.

La ciutat està molt ben posicionada per a acollir la convenció. Es valora molt positivament la infraestructura hotelera de la ciutat, amb una àmplia oferta, molt cuidada i recent, així com els espais emblemàtics i els seus d’esdeveniments i congressos, amb capacitat per a adaptar-se i dimensionar-se segons les necessitats dels organitzadors. Així mateix, la ciutat destaca per una oferta complementària variada, amb activitats culturals, esportives, gastronòmiques i d’oci.

Totes les institucions turístiques, tant locals com nacionals, així com diferents col·lectius de l’entorn LGTBIQ+ s’han sumat al treball de l’Ajuntament de València per a acollir aquesta Convenció Anual. Així, a més del propi Ajuntament, han explicitat el seu suport a la candidatura de València, Turisme Comunitat Valenciana, Turespaña, Avegal, Redi, Federation of Gai Games i myGwork, entre altres.