Menú

Urbanisme inicia la renovació de carrers del Polígon Industrial de Forn d’Alcedo

El carrer del Pi Blanc del polígon industrial del Forn d’Alcedo renovarà per complet les seues voreres i calçades. La delegació d’Urbanisme ha iniciat ja els treballs de reurbanització d’este carrer del polígon i dona resposta així a la petició de millores per part d’empreses i treballadors del polígon. Les obres, que es duran a terme durant els pròxims quatre mesos, comporten una inversió de 300.000 euros. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat “la tasca de millora i modernització dels entorns d’activitat industrial i econòmica de la nostra ciutat perquè este govern té com a prioritat la creació d’ocupació de qualitat en tots els barris de la ciutat”.

Actualment, el carrer del Pi Blanc presenta diferents problemes d’accessibilitat i de conservació de paviments i calçada. Les voreres són de reduïdes dimensions, entre 1 i 3 metres, i ocupades, a més, per les columnes dels fanals, que comporten un obstacle. Els paviments són de diferent tipus segons el tram de vorera, alguns fins i tot de formigó, sense rajoles. Els únics passos de vianants, que es troben en els extrems del carrer, tampoc disposen de rebaixes que permeten el seu ús per persones amb mobilitat reduïda.

En ser una zona industrial, hi ha nombroses entrades per a vehicles i els guals no disposen de rebaixes remuntables en la vorera o les vorades, per la qual cosa el problema d’accessibilitat s’ha anat resolent amb tascons de formigó al costat de la vorada. La calçada presenta un desgast evident per l’ús continuat del trànsit pesant de camions que circulen i maniobren diàriament en este carrer. Quant a les instal·lacions de sanejament o d’enllumenat, també precisen d’una renovació que millore el seu funcionament i la seua eficiència.

“Amb les obres que acaben d’encetar donem resposta a totes estes qüestions, amb la renovació del paviment de voreres i calçada, la millora dels pendents per evitar bassals, o la instal·lació de nous passos de vianants per a facilitar-ne la mobilitat. S’hi renoven, a més, les instal·lacions d’enllumenat per soterrar tot el cablejat i poder reubicar adequadament els fanals. S’hi preveu, a més, la substitució, reubicació i millora dels embornals de la xarxa de drenatge, així com de l’adequació de tapes de registre”, ha subratllat Gómez.

Finalment, també s’executen una sèrie de canalitzacions i arquetes de reserva per al futur desviament de la línia aèria de mitjana tensió que creua la zona d’actuació i que permetrà eliminar les torres elèctriques que ocupen el carrer i la calçada.

Per a facilitar la circulació i accessibilitat dels vehicles de grans dimensions que utilitzen el polígon, es mantenen unes dimensions de calçada amples per a permetre la maniobrabilitat. S’hi col·loquen a més vorades desmuntables per a accedir a l’interior de les naus.

“Amb projectes d’inversió com este millorem, modernitzem i dotem d’infraestructures i serveis les nostres àrees industrials, amb la creació d’entorns que afavorixen i faciliten l’activitat econòmica, i milloren també les condicions de treball dels milers de persones que les utilitzen”, ha finalitzat la regidora.