Menú

Urbanisme requalifica dos edificis per a dinamitzar el teixit social i empresarial de la ciutat

La Junta de Govern Local ha aprovat l’inici de l’avaluació ambiental per a la modificació del PGOU de diversos edificis i parcel·les, que permetran el seu ús en activitats que serviran per a dinamitzar el teixit social i empresarial de la ciutat. El regidor delegat d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha informat d’este i altres acords de la Junta de Govern Local.

Es tracta de dos edificis i terrenys de la ciutat de València “la requalificació de la qual permetrà albergar i acollir noves inversions”. El responsable d’Hisenda ha explicat que en este cas “l’Ajuntament es convertix en un agent facilitador perquè estes inversions puguen dur-se a terme. Unes activitats que seran fonts d’ocupació de qualitat i de servicis públics i dotacions per a la ciutat”. “Però estes noves inversions”, ha indicat el regidor “comporten la necessitat de treballar per a generar nous emplaçaments on es puguen desenvolupar estos nous projectes, i esta ciutat ha optat per reordenar nous espais dins de la ciutat enfront d’altres opcions com la de destruir l’horta”.

El primer dels projectes ha consistit en l’aprovació de l’avaluació ambiental de la Modificació Puntual del PGOU per al canvi d’ús de la parcel·la situada en el número 2 del carrer Escultor García Mas, en el barri de Sant Pau. Es tracta d’un solar situat al costat de les Escoles Professionals San José, en el qual Telefónica va fer en 1982 un edifici de set plantes, sobre un solar de 3.500m2, que té actualment un caràcter dotacional. L’objecte de la Modificació és el canvi d’ús de la parcel·la a Enclavament Terciari Privat, el que permetrà la instal·lació de noves activitats privades, dotant d’ús a l’edifici, i revitalitzant este espai del barri de Sant Pau. “La idea que hi ha actualment és la creació d’un centre de formació professional, que és una de les línies estratègiques en les quals està treballant la ciutat de València per a millorar l’ocupabilitat”, ha indicat Sanjuán.

Este canvi d’ús se suma al que s’ha dut a terme en altres edificis que tenien a vore amb les telecomunicacions, com un de l’Avinguda del Port 269, un altre del barri de Russafa o un de Beniferri, que s’ha convertit en un centre per a majors.

Una altre dels acords presos per la Junta de Govern és el d’iniciar l’avaluació ambiental per a la modificació del PGOU en la parcel·la situada entre el carrer Il·lusió i l’Avinguda Ausiàs March, per a l’execució d’una nova dotació sanitària privada. La superfície total de l’àmbit és de 8.410m² d’un terreny del barri de Malilla, sobre el qual hui s’alça una fàbrica abandonada i sense ús, que es troba a més fora d’ordenació. “Esta modificació del PGOU va facilitar una altra inversió privada, en este cas un hospital del grup Quirón”, ha explicat el regidor.

Sanjuán ha indicat que “estes actuacions se sumen a la gran quantitat de projectes, molts d’ells d’empreses multinacionals, que estan invertint a València, que estan contribuint a dur a terme el canvi de model econòmic de la ciutat”.