Menú

València redueix al gener l’atur entre els menors de 25 anys i aconsegueix la xifra més baixa en els últims 18 anys

La ciutat de València ha registrat al gener de 2023 una nova reducció de l’atur juvenil respecte al mateix període de l’any anterior i situa la desocupació entre els menors de 25 anys en la xifra més baixa de les dues últimes dècades. El regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha posat en valor unes dades que evidencien “el dinamisme econòmic de la ciutat de València i l’aposta de l’Ajuntament per generar ocupació de qualitat amb una atenció especial als quals tenen més dificultat per a accedir al mercat laboral com són, per exemple, els més joves”.

La xifra d’atur entre els menors de 25 anys ha descendit fins als 2.451 al gener de 2023, la dada més baixa de la sèrie fins almenys 2005, i contrasta amb els 6.650 joves que estaven en les llistes de cerca d’ocupació l’any 2010, quan es va aconseguir la dada més alta de desocupació juvenil a la ciutat, o els més de 6.000 registrats en 2012.

“Amb les dades d’ocupació que hem conegut recentment, ja podem afirmar que hi ha més del doble de joves treballant, de persones menors de 25 anys treballant, que en 2015, quan entrem a governar. La desocupació juvenil a la ciutat de València és just la meitat del qual hi havia amb els governs del Partit Popular i, per això, crida més l’atenció que en el dia d’ahir María José Català, una persona que oculta que va ser consellera d’ocupació com oculta el sou que cobra de la universitat que va privatitzar i que durant l’any que va durar la seua gestió va manar a l’atur a 58.800 persones, isquera a criticar les dades de desocupació juvenil de la ciutat de València que són els millors en els últims 19 anys. Per tant, podem triar entre la gestió o les maneres de fer de la pitjor consellera d’ús de la història d’aquesta comunitat o podem triar entre les formes de gestió que han portat al fet que tinguem la millor dada de desocupació juvenil dels últims 20 anys”, ha manifestat el regidor d’Ocupació.