Menú

L’Ajuntament obrirà un nou Centre Municipal de Joventut en Benicalap

 L’Ajuntament condicionarà un local situat en l’amfiteatre del parc de Benicalap per acollir un nou centre municipal de voventut. Es tracta d’un local de 150 m² que “contribuirà a la millora dels servicis oferits a les persones joves d’este barri”, tal com ha anunciat hui la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha concretat que este recurs oferirà informació i assessorament juvenil. A este equipament també es desenvoluparan cursos, tallers i activitats formatives i d’oci.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, s’ha reunit amb representants de l’Associació de Veïns de Benicalap i del Consell de la Joventut de València per a presentar el projecte de reforma d’este local. “Les obres responen a la necessitat de condicionar el local a les necessitats actuals, amb nous materials, instal·lacions, aïllaments i revestiments, així com modificar la seua distribució interior per a un millor aprofitament”, ha explicat.

En la reforma del local, adscrit a la Regidoria de Joventut, s’empraran nous materials per al revestiment de sòls i parets que contribuiran a l’aïllament de l’edifici, i també es preveu un estalvi energètic en la il·luminació de les instal·lacions que també seran objecte de treballs per a millorar la seua accessibilitat.

Pel que fa als termes d’execució, Maite Ibáñez ha indicat que està previst que el centre óbriga les seues portes a la tardor, quan finalitzen les obres de reforma i modernització i l’edifici dispose de nou mobiliari. “Es tracta d’un local que ja utilitza la Regidoria de Joventut per a tallers i activitats puntuals, però que després d’esta intervenció impulsarà altres servicis i activitats i es convertirà en un CMJ”, ha indicat l’edil, en assegurar que “este equipament públic serà un suport per a les persones joves del barri, i també  s’afavorirà la cessió d’espais per a activitats de grups de joves”.

Maite Ibáñez ha recordat que la principal funció dels centres municipals de joventut és la de servir com a punt d’informació i assessorament juvenil en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. En ells es duen a terme nombroses activitats organitzades pels centres, com els Tallers Apunta’t, activitats culturals i d’oci saludable, cursos d’idiomes i formatius, etc. Dos tècnics d’animació sociocultural prestaran els serveis del centre.

La Regidoria de Joventut ha posat en marxa als últims quatre anys altres dos centres municipals de joventut, en el districte dels Poblats Marítims, concretament en el barri de la Malva-rosa i en el Cabanyal-Canyamelar. D’esta manera, “els servicis i programes que oferim des de la Regidoria de Joventut arriben a més persones joves, seguint un criteri de proximitat”, ha explicat wn ressaltar que “igualment que l’Ajuntament treballa en estendre les activitats també a les pedanies”. Quan finalitzen les obres, este espai se sumarà a la xarxa de centres municipal de joventut de la ciutat, que ja compta amb centres en el barri de Orriols, Russafa, Patraix, Sant Isidre, Trinitat, Algirós, Benimaclet, Campanar, Malilla, Natzaret, Grau Port, Ciutat Vella, Malva-rosa i Cabanyal-Canyamelar.