Menú

Urbanisme impulsa una plaça, una nova zona verda i 47 VPP en Benicalap

L’Ajuntament de València ha aprovat l’avaluació ambiental del Pla de Reforma Interior que afecta l’àmbit del solar situat en la confluència dels carrers Periodista Gil Sumbiela amb General Llorens del barri de Benicalap i que permetrà urbanitzar i desenvolupar aquest gran espai buit. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que amb aquesta actuació “s’aconsegueix generar una gran zona verda, una plaça de 2.000 metres quadrats i 100 nous habitatges en un solar que ha romàs buit i en desús durant dècades després de la desaparició de les antigues indústries que ho ocupaven”, ha manifestat.

Gómez ha incidit en què del centenar d’habitatges que es podran construir en aquest espai, 47 seran de protecció pública. “La nostra prioritat és garantir l’accés a l’habitatge per a les famílies i els joves en condicions assequibles i amb aquesta actuació sumem pràcticament mig centenar d’habitatges al parc públic d’habitatge de la ciutat”, ha continuat.

El nou edifici resultant, que tindrà forma d’U i entre quatre i sis plantes d’altura, envoltarà la nova plaça i ajudarà a ocultar les mitgeres existents en el solar, millorant la imatge urbana d’aquesta zona del barri de Benicalap.

“Aquesta actuació se suma a les que s’estan duent a terme des de l’àrea d’Urbanisme al llarg de tota la ciutat per a regenerar els diferents buits urbans que encara formen part dels nostres barris, generant nou habitatge assequible, dotacions, serveis i zones verdes”, ha incidit la vicealcaldessa, qui ha posat d’exemple el PRI de Ramón Porta Carrasco, en el barri de Tendetes; el PRI de la plaça Pare Domènech, en Campanar; la modificació del PGOU del carrer Pare Barranco, en Sant Pau; el PAI de Moncayo en Creu Coberta; el PRI de l’entrada de Sant Pau, en Malilla; el PAI d’Agustín Lara, en Orriols; el PAI de Drassanes, al Grau, o la reordenació del carrer Riu Miño, en Hort de Senabre.