Menú

Sandra Gómez: “València ha de millorar els seus serveis socials i avançar en la cogobernança amb el Tercer Sector”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha subratllat el treball del Partit Socialista en política social i s’ha compromés, com a futura alcaldessa, a avançar en la millora dels serveis socials, la interlocució amb el Tercer Sector i a construir una ciutat més inclusiva. Gómez s’ha manifestat en aquests termes després de la trobada ‘La València Inclusiva que em Representa’ que ha mantingut amb més de 30 entitats socials en el Espai Llimera i al qual han assistit més d’un centenar de persones.

“Si no lluitàrem per una València inclusiva no seríem el Partit Socialista. Va en el nostre ADN construir societats amb més justícia social i menys caritat. Per a això cal avançar en una millora de coordinació en els serveis socials”, ha dit la vicealcaldessa en un acte que s’ha prolongat durant més de dues hores i en el qual Gómez ha anotat totes les reivindicacions de les entitats que han intervingut expressant les seues inquietuds i reivindicacions.

Durant el debat inicial, Belén Piró, del Col·legi de Treball Social, Luis Vañó, del CERMI, Nieves Dios, de Creu Roja, i Miguel salvador, de la Plataforma del Voluntariat, han posat veu al diagnòstic i a les necessitats de la ciutat en matèria d’atenció social, una sèrie de qüestions les que la candidata socialista ha pres nota per a la seua inclusió en el programa electoral amb el qual el Partit Socialista concorrerà a les pròximes eleccions municipals. Precisament, els representants de les entitats que han pres la paraula després del debat inicial han aplaudit la iniciativa de la candidata socialista de donar veu a les entitats del Tercer Sector per a escoltar les seues necessitats.

Gómez, per a finalitzar, ha lloat el treball que realitzen les entitats socials a la ciutat de València i s’ha compromés al fet que participen en l’elaboració del *IIº Pla municipal de Serveis Socials per a donar resposta a totes les problemàtiques, simplificar tramitacions i fer accessible les polítiques socials al conjunt de la ciutadania. “Hem de reconéixer que el Tercer Sector és un sector econòmic, que genera ocupació i al qual hem de secundar. La cogobernança ha de ser una filosofia i una dinàmica perquè les entitats arriben on no arriba l’Ajuntament”, ha dit després d’agrair l’assistència de totes les entitats al fòrum: “Junts i juntes construirem la València inclusiva del futur”, ha finalitzat.