Menú

Les primeres ‘petxines’ cobreixen ja el sòl de la superïlla de Calixt III i Palleter

La vicealcaldessa de València i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha visitat les obres de la primera superïlla, que es desenvolupen en el barri de La Petxina, entorn de la confluència dels carrers de Calixt III i del Palleter, per a recuperar per a ús del veïnat una superfície aproximada de 13.000 metres quadrats. El sòl recuperat està cobert amb ‘petxines’, una rajola dissenyada especialment per Iban Ramon, al costat de l’estudi d’arquitectura Leku Studio, per a dotar d’identitat la zona per a gaudi veïnal. “Hem volgut venir per a veure les primeres ‘petxines’”, ha comentat Sandra Gómez, “i ja es comença a endevinar com quedaran finalment les zones que s’estan recuperant per a l’espai públic.

L’àmbit d’actuació de la superïlla de La Petxina s’estén als carrers Literat Gabriel Miró, Erudit Orellana, Gran Via de Fernando el Catòlic, Juan Llorens i Pare Ric. La intervenció d’urbanisme tàctic persegueix reduir al mínim el trànsit rodat per a generar el màxim espai per als vianants possible. El trànsit motoritzat circula per les vies perimetrals mentre que als carrers interiors només es permet la circulació per als vianants i l’accés de vehicles de residents, emergències, o càrrega i descàrrega.

Les obres van arrencar a mitjan passat mes de desembre, però ja cobren cos. La vicealcaldessa ha apuntat: “És cert que encara queda mes i mig d’obra però és a partir d’avui quan es començarà a veure, a endevinar, com quedarà finalment tot aquest espai, un espai que serà la primera superïlla que es realitzarà a València”.

Gómez ha explicat per què s’ha triat el barri de La *Petxina per a desenvolupar la primera intervenció urbanística d’aquest tipus a la ciutat: “Hem triat aquesta zona perquè té una tipologia d’eixample i vam voler fer-la aquí perquè hi ha a prop un col·legi i ens va semblar el millor entorn per a ampliar les zones per als vianants, les zones de descans, les zones de sociabilització en els barris, quin millor entorn escolar segur que una superïlla”.

L’estreta relació entre la Regidoria d’Urbanisme i els responsables del col·legi per a mantenir-los al corrent de les obres es plasmarà en una aportació específica. La vicealcaldessa ha anunciat que “una antiga alumna pintarà un mural amb escenes familiars per a ajudar-nos al fet que el col·legi sigui part de la superïlla i perquè dignifiqui tot el que és el paisatge urbà d’aquesta zona”.

Les obres per a desenvolupar superïlla tenen un pressupost de 670.000 euros, han estat finançades amb fons de la Unió Europea i, segons ha confirmat Gómez, “la idea és intentar que abans de Falles ja aquest tot acabat”.