Menú

La Junta de Govern aprova el projecte de reforma del Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar

La Junta de Govern Local ha aprovar l’avantprojecte de reforma del Poliesportiu del Cabanyal-Canyamelar. L’empresa Input Projectes, S.L ha sigut l’entitat seleccionada per a dur a terme el projecte, amb una dotació al voltant de 10.000.000 €. Així ho ha explicat el regidor d’Esports, Javier Mateo, que ha destacat que “amb este projecte iniciem un pla integral, primer per a la reforma del poliesportiu, i posteriorment per a continuar treballant en la millora i reforma integral de totes les instal·lacions i poliesportius municipals, en un Pla amb horitzó l’any 2030, amb el qual esperem augmentar de manera significativa les condicions per a la pràctica esportiva a València i la qualitat d’estes instal·lacions per a la ciutadania en general i per als esportistes en particular”.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Esports i la Fundació Esportiva Municipal, va iniciar l’any passat els primers passos per a posar en marxa el projecte. Com és conegut, la Junta de Govern Local va aprovar l’any passat les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds pel procediment de concurrència competitiva en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’avantprojecte triat per al Poliesportiu del Cabanyal-Canyamelar contempla una inversió inferior al pressupost base de licitació d’11.482.483,26 d’euros.

El regidor d’Esports ha destacat que “totes estes instal·lacions, a més de ser un referent en la qualitat per a la pràctica esportiva, han de ser també un exemple de sostenibilitat”. “Precisament –ha afegit- un dels objectius que tenim amb estes reformes és que estos nous espais siguen totalment sostenibles i amb empremta de carboni neutra, perquè volem que, no sols es practique esport en estes instal·lacions, sinó que a més ho fem d’una manera sostenible”.

Després del procediment d’estudi, avaluació i selecció de la proposta, la Junta de Govern Local la ratificarà este divendres. Es tracta d’una instal·lació polivalent, fruit de la remodelació de l’antiga fàbrica de cerveses El Águila, on es practiquen cursos i activitats de diferents disciplines esportives.