Menú

València signa un conveni de col·laboració amb l’IVF per a facilitar el finançament de pimes i autònoms de la ciutat

L’Ajuntament de València ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a facilitar l’accés al finançament de les pimes i els autònoms de la ciutat de València. “Ens trobem en un moment en el qual els tipus d’interés han pujat considerablement, una circumstància que posa més difícil al nostre teixit productiu l’accés al finançament. A l’Ajuntament volem que la ciutat de València cresca i per a això sabem que les nostres empreses han de créixer amb un millor accés al finançament. Per això, hem arribat a un acord amb l’IVF perquè faça de palanca de creixement de les empreses valencianes i facilite crèdits amb unes condicions molt avantatjoses a les nostres pimes i autònoms”, ha manifestat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, durant la signatura del conveni de col·laboració amb l’entitat financera de la Generalitat juntament amb el conseller d’Hisenda, Arcadi España, i el director general del IVF, Manuel Illueca.

La vicealcaldessa, acompanyada pel regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuán, ha explicat que l’acord contempla l’aportació d’un milió d’euros no reembossable per part del consistori de València, una quantitat que s’afegirà als huit que mobilitzarà l’IVF per a finançar a pimes i autònoms de la ciutat de València. Amb aquest import, s’articularan crèdits en condicions avantatjoses per a ajudar i impulsar al teixit productiu de la ciutat i les empreses només hauran de retornar el 80% de l’import que reben.

“Aquesta iniciativa ens ajudarà a finançar les bones idees i els bons projectes perquè hi ha una realitat i és que estan pujant els tipus d’interés. Per això, a vegades és més difícil per a les nostres empreses obtindre finançament de la banca comercial i és ací on ha d’entrar el públic, és ací on han d’entrar recursos com l’IVF, recursos que ens possibiliten, per tant, que no hi haja ni una sola bona idea, ni un sol projecte que es quede fora del nostre mercat local, perquè no compte amb el finançament o amb el suport necessari per a poder ser impulsada”, ha subratllat la vicealcaldessa.

Per part seua, el conseller d’Hisenda, Arcadi España, ha incidit en què l’Ajuntament de València ha sigut el primer a signar aquest conveni de col·laboració anual amb la Generalitat que ajudarà les empreses a mantindre l’ocupació en moments de dificultat d’accés al finançament a conseqüència de l’ascens dels tipus d’interés. “És un conveni de col·laboració que reforça el paper de les administracions per a facilitar el finançament de les nostres empreses i també del sector social. És una iniciativa que ha tingut un molt bon acolliment i des d’el mes de desembre passat en el qual es va anunciar el conveni ja s’han aprovat operacions per un import de quatre milions d’euros”, ha finalitzat.