Menú

Les juntes municipals de València tramiten més de 35.000 expedients l’any 2022

Les juntes municipals de districte han tramitat un total de 35.490 expedients al llarg de l’any 2022, “la qual cosa posa de manifest l’alt volum d’instàncies que s’han gestionat durant els últims dotze mesos, arribant a superar les 5.600 instàncies en algunes de les juntes, com és el cas de Trànsits”. La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha donat a conéixer hui estes dades, “que ofereixen un balanç molt positiu, atés que en les juntes municipals de districtes s’estan atenent les peticions de les veïnes i els veïns amb diligència, donant-los tràmit a les instàncies presentades sense demora i amb eficàcia”. “I a més –ha recordat- l’any 2023 arranca amb la posada en marxa de la primera oficina de justícia de proximitat de barri (Justiprop), que estarà en el districte de Poblats Marítims de la ciutat de València i entrarà en funcionament en un mes.

“Justiprop és un servei d’assistència gratuïta per a qualsevol veí o veïna que necessite orientació en matèria jurídica”, ha informat Elisa Valía, qui també ha celebrat que, d’altra banda, en les juntes dels districtes de Trànsits, Patraix i Marítim també es posarà en marxa pròximament el servici Mediaprop, l’objectiu del qual és donar a conéixer la mediació com a alternativa a un procediment judicial. “A través de Mediaprop es durà a terme l’orientació i el mateix procés de mediació de forma completament gratuïta per a la ciutadania”, ha indicat l’edil en destacar “amb estes iniciatives l’Ajuntament avança en el model valencià de Justícia de Proximitat, fomentem la cohesió social i, per descomptat, la igualtat”.

Respecte al balanç de 2022, les xifres oficials revelen que s’han donat curs a més de 10.000 obres menors a la ciutat de València. Només en el Marítim, la xifra supera els 1.100 expedients i en Russafa és pròxima a aconseguir els 800. “Tot això contribueix a fomentar l’activitat econòmica de la ciutat, a estimular l’ocupació i impulsar l’economia urbana, afavorint l’activitat en el teixit productiu”, ha manifestat Valía. “A més, el balanç anual de l’any passat posa de manifest que, entre altres dades, s’han gestionat prop de 1.500 expedients d’activitats innòcues”, ha afegit.

Segons les paraules de la regidora, “les juntes municipals suposen l’acostament de la gestió administrativa a la ciutadania i és per això que hem treballat en la implantació de nous processos que ens han permés ser més àgils en els tràmits i més eficaços en la gestió”.

“En tot cas -ha continuat Elisa Valía- no sols hem optimitzat la gestió, sinó que també hem treballat per a garantir la seguretat de les persones que s’acosten a les Juntes, millorant la qualitat de l’aire d’estos espais”. En este sentit, ha recordat la instal·lació de dispositius per a controlar els nivells de CO₂ en les oficines d’atenció ciutadana. “Mantindre una bona qualitat d’aire és fonamental sempre, però especialment quan va irrompre la pandèmia, ja que evitem així l’expansió d’aerosols del coronavirus en espais tancats. Els mesuradors de diòxid de carboni ja s’han convertit en imprescindibles per a minimitzar i evitar riscos”, ha manifestat.

Respecte als bons de l’EMT, es van tramitar l’any 2022 prop de 31.000, entre el Bono Oro i el Bo AmbTU. La regidora ha destacat que es manté com a franja d’atenció per a majors de 65 anys, els dijous de 10.00 a 12.00 hores, sobretot per al bo EMT, que és l’únic servei amb cita prèvia exclusiva, i en la citada franja es pot acudir sense aquesta. En concret, des que es va posar en marxa aquest servei, en el mes de maig passat, s’han atés a més de 3.500 persones.