Menú

L’Ajuntament intensifica el pla integral de Protecció Ciutadana i Salut Pública en Orriol

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que está vesprada traslladarà tots els avanços aconseguits en matèria urbanística, sanitària i policial als representants de les entitats veïnals durant la reunió que han mantingut aquesta vesprada en el barri. “Orriols és un barri d’actuació preferent per al govern municipal i, per això, l’Ajuntament va posar en marxa un pla específic que ja està donant els seus fruits com l’eliminació del forat de la vergonya i la superilla, que està ja en fase d’adjudicació. La nostra prioritat és millorar la vida a les famílies treballadores i, amb aqueix objectiu, derroquem el mur de la vergonya, que va estar dècades impedint el pas i generant degradació. Ara, en el seu lloc hi haurà un parc i habitatges. Aqueix és l’impuls que necessita el barri i en el qual estem treballant”, ha manifestat la vicealcaldessa.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, per part seua, ha avançat que la incorporació de la nova promoció d’agents a la plantilla de la Policia Local permetrà incrementar la presència policial en el barri fins que es normalitze la convivència als carrers del barri. D’aquesta manera, hi haurà dos torns de policia de proximitat recolzats per un oficial. “Aquest dispositiu s’encarregarà de mantindre contacte amb les veïnes i veïns així com amb les diferents entitats del barri. Els agents de proximitat es desplegaran pels carrers del barri i es coordinaran amb els diferents serveis municipals per a impedir les ocupacions d’habitatge i mediar en les situacions conflictives que es produïsquen. Igualment, informaran sobre l’existència de vehicles abandonats o problemes de neteja als carrers per a evitar situacions de degradació”, ha indicat Cano.

Aquest operatiu de proximitat estarà recolzat per una unitat de radi patrulla que reforçarà la presència dels agents permanents en els moments més conflictius com la franja de les 16 a les 22.15 hores amb vigilàncies específiques i participació en els controls conjunts amb la Policia Nacional. Una altra unitat de UCOS-Dia se sumarà en moments concrets per a realitzar dispositius en parcs, jardins i en llocs de concentració per a atallar el consum d’estupefaents en via pública i, finalment, una unitat de UCOS-Nit atendrà els problemes de convivència que es produïsquen durant la nit.

“Els resultats comencen a arribar, com la recuperació de 29 habitatges de les 53 que romanien ocupades, però encara estem lluny de la situació que ha de tindre Orriols. Crec que estem en la bona direcció i que els resultats continuaran arribant”, ha assenyalat Cano, qui també s’ha mostrat convençut que la presència de la nova Unitat de Proximitat i Convivència “es notarà des del primer dia, però cal deixar que s’assente en el barri, que intensifique els contactes amb tot el teixit veïnal i associatiu del barri. Arriben per a recuperar la convivència i som conscients que porta temps, però la situació hui dia en Orriols està millorant i ho farà encara més perquè la presència policial es multiplicarà en més d’un 200%”, ha apuntat Cano.

En la trobada amb veïns i veïnes i diferents entitats del barri, el regidor de Salut Pública, Emiliano García, també ha posat en valor el treball que està desenvolupant l’àrea de Sanitat de l’Ajuntament per a millorar els espais de convivència i la salubritat en edificis. “Des de Salut Pública estem atenent la neteja de pintades i l’acumulació de brutícia en alguns edificis privats de la mà de la Policia Local amb l’objectiu que el barri vaja recuperant la normalitat. Estem treballant intensament per a poder accedir a edificis ocupats i que generen problemes de salubritat en les comunitats de veïns i ho estem fent de la mà de les autoritats judicials”, ha finalitzat García.