Menú

Invest in València presenta els seus resultats davant grups d’interés perquè siguen prescriptors de la ciutat com a destí d’inversió

L’Ajuntament de València, juntament amb Cambra València, ha presentat la cartera de serveis de Invest in València davant un grup de representants del sector financer, reunits per la Fundació d’Estudis Borsaris, amb l’objectiu que puguen conéixer el treball de l’oficina d’inversions, així com la seua potencialitat per a situar a la ciutat situant-la com un dels millors destins d’inversió.

Invest in València, la nova oficina municipal per a promoure la ciutat com a pol d’inversió i talent, ha aconseguit en el seu primer any d’activitat que 14 grans empreses s’òbriguen seu o s’instal·len a València, generant una inversió de més de 5,46 milions d’euros en el curt termini i la creació de 673 llocs de treball.

El regidor d’Hisenda i Economia, Borja Sanjuan, ha assegurat que “amb l’oficina d’inversions treballem per a retindre i atraure talent. Volem que a València tots tinguen l’oportunitat de quedar-se. Hem alineat a les institucions per a atraure aqueix valor afegit i atraure més i millors empreses.”

“Invest in València és un clar exemple de l’abast de la col·laboració públic-privada. Hem demostrat que podem realitzar una gestió molt eficient si les administracions treballem de la mà del sector privat, amb aquest nou servei hem aconseguit una major projecció econòmica de la ciutat i ens hem situat en el mapa internacional de la inversió”, ha explicat Sanjuán.

Per part seua, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha indicat que “l’oficina és un projecte exemplar de col·laboració públic-privada concebuda amb l’objectiu de promoure la ciutat com a pol d’inversió i talent, d’atraure, facilitar i accelerar inversió nacional i estrangera a València. La col·laboració públic privada era clau per a aconseguir agilitzar tràmits amb l’administració pública, facilitar la informació que necessiten els inversors a la seua arribada a la ciutat i connectar als inversors estrangers amb els professionals adequats a cada moment de la implantació i inversió. L’Ajuntament el va veure clar des del principi i l’aliança ha sigut tot un èxit”.

Per part seua, la directora de la Invest in València, María Escartí, ha exposat els resultats del treball de Invest in València durant el seu primer any, “uns resultats que han sigut possibles gràcies a una estreta col·laboració públic-privada i a la implicació de tots els agents clau en l’ecosistema de negocis de la ciutat de València. És un assoliment d’i per a la ciutat de València.”

“Amb tot això veiem que l’activitat que realitza l’oficina provoca un impacte no sols econòmic, sinó també tecnològic i social a la ciutat de València”, ha afegit Escartí.

Aquesta oficina d’inversions té com a principal missió atraure, facilitar i accelerar inversió, tant estrangera com de la resta d’Espanya, a València, amb l’objectiu de donar suport als processos d’implantació empresarial a la ciutat de València, generar riquesa i ocupació de qualitat a la ciutat, que revertirà en el desenvolupament del teixit econòmic local. També assegurar en creixement de les inversions ja realitzades a la ciutat.

A més, des de la seua posada en marxa s’ha enfocat a col·laborar amb institucions a nivell local i nacional, crear xarxa d’experts professionals i proveïdors per als inversors i construir una comunitat amb empreses estrangeres a València i valencians en l’exterior.

Els sectors estratègics sobre els quals continuarà treballant l’oficina durant el 2023 són la logística, salut i benestar, ciberseguretat i 5G, disseny i esport. A més, l’oficina treballarà sobre les línies estratègiques que inclouen augmentar la visibilitat internacional i nacional de Invest in València amb la finalitat de captar nous clients, augmentar la base de clients internacionals de l’oficina, potenciar la imatge de València com hub d’innovació i emprenedoria, així com potenciar la retenció d’inversors i fomentar la reinversió d’inversors consolidats.

“En aquest primer any d’activitat hem pogut comprovar com el treball de l’equip de Invest in València ha sigut més que notori, i prova d’això són les dades que hem conegut en aquest aniversari. Per això, com ja va anunciar la vicealcaldessa Sandra Gómez, en 2023 redoblarem la nostra aposta per aquest instrument que s’ha demostrat clau per a la promoció econòmica de la ciutat i passem de dotar el servei amb més del doble de l’import inicial, passem de destinar 150.000 a destinar 370.000 euros”, ha destacat Borja Sanjuán.

“Estem consolidant València com una ciutat a l’avantguarda de l’economia del coneixement i la innovació, volem que siga un pol d’atracció del talent i inversió i aquesta oficina d’inversions és un instrument clau per a aconseguir-lo, gràcies al seu bon fer empreses de la talla d’HP, Siemens Mobilty o Lufthansa han triat València per a continuar creixent”, ha conclòs el regidor.