Menú

FestIN prepara un inici de febrer replet d’art i gastronomia

Del 3 al 12 de febrer FestIN, el Festival d’Art & Gastronomia, presenta una àmplia oferta per a tots els públics. El Regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, apunta que “aquesta edició suma 18 propostes i un total de 18 seus repartides per tota València, a les quals cal sumar espais singulars de Riba-roja de Túria, Llíria i Gandia”. El Festival d’Art & Gastronomia de València 2023, FestIN, ha presentat el programa d’aquesta tercera edició en el Centre Cultural La Beneficència. Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització, ha apuntat que “FestiN té com a filosofia eliminar les barreres entre l’art i la gastronomia,i donar a entendre que la gastronomia marida a la perfecció amb la resta de les disciplines artístiques”.

Segons García, “en aquesta tercera edició, l’art antic, visigot, clàssic i contemporani, l’òpera i la música, entre altres, es poden degusten. Tot això gràcies a la capacitat creativa de l’entorn cultural i gastronòmic valencià que converteixen les propostes de FestIN en experiències úniques, fugaces i irrepetibles.”

La presentació ha comptat amb una actuació inicial que reinterpreta una coneguda performance de l’artista italià Piero Manzoni, i un showcooking amb Luis Peñafort de VCC, amb l’ou com a element clau. D’aquesta manera, a través d’aquesta referència a la icònica interpretació de Manzoni, s’ha il·lustrat la dissolució de fronteres entre l’art i la gastronomia, i que regeix la filosofia de FestIN.

En l’acte de presentació també han participat Jordi Mayor, diputat de Turisme, i José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme de Cultura Contemporània.

Jordi Mayor ha assenyalat que “La Diputació de València se suma de nou a aquesta iniciativa amb la finalitat de continuar diversificant la seua aposta per la promoció del turisme gastronòmic i cultural en els nostres municipis, i que accions com aquesta, que sorgeixen a la ciutat, arriben a la resta de la província”.

Per la seua banda, Jose Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme de Cultura Contemporànea, ha destacat que “si València s’ha convertit en una ciutat tan prestigiosa, és també perquè és una ciutat referent en l’àmbit de la cultura i la gastronomia, perquè aquestes arts poden oferir una altra visió i una altra experiència en la qual projectem la ciutat cap a fora amb aqueixos valors, i que les persones que ens visiten siguen capaces de rebre aqueixa petjada, que toquem els seus sentiments i el seu cor. Vull també agrair aquest esforç de part de totes les entitats que participem per aquest treball, per fer-lo possible. I esperem que siga una trobada i una experiència inoblidable per a tota la ciutadania”.

Novetats en FestIN 2023

FestIN és un festival gastro cultural que es desenvolupa en llocs emblemàtics de la ciutat i on els assistents podran gaudir a un temps d’art i gastronomia. Cada espai oferirà una proposta diferent amb l’objectiu de crear un calendari d’esdeveniments que, en conjunt, servisquen per a acostar i conjuminar d’una manera singular art i cultura, donar major protagonisme als espais culturals de la ciutat de València que participen en aquesta edició i oferir al públic experiències diferents en clau gastronòmica.

Aquesta tercera edició, FestIN proposa integrar, d’aquesta manera, la pintura, l’arquitectura, la música, el teatre i l’òpera com a part d’un peculiar menú. Totes les propostes compten amb places limitades fins a completar aforament per a gaudir d’una proposta entre cultural i gastronòmica.

FestIN es desenvoluparà entre els dies 3 i 12 de febrer, i en aquesta edició també va més enllà de la ciutat de València per a albergar esdeveniments també en espais singulars de Llíria, Riba-roja de Túria i Gandia. Les propostes del festival es podran gaudir en seus tan diverses com el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), IVAM, Palau de les Arts, Caixaforum, Museu de Belles arts de València, Bombes Gens, Celler de PROAVA, Set Espai d’art, Rosa Santos, Galeria Jorge López, La Trini Espai d’Art, Galeria Ana Serratosa, Sala Russafa, Gabinet de Dibuixos.

Entre els partners gastronòmics que participaran es troben no sols xefs, sinó també cellers o productes artesans valencians. Així, aquesta edició compta amb el xef Ricard Camarena; la xef Carito Lourenço de Fierro; el barman Iván Talens; el restaurant Mascaraque; Pablo Ministro, xef de Contrapunt; el restaurant de Caixaforum; Lluch Wine & Gastronomy; València Club Cuina; el xef Román Navarro de Tonyina i Anyora; l’enòleg valencià Jaume Tarazona; prestigiosos ‘bartenders’ com Denys Cherkasov i Carlos Wagner; Cellers Hispà-Suïssos; Donya Petrona o els xef Paco Roncero, Miquel Ruiz, Joan Clementy Lina Marcela, Jordi Andrés, Rubén Moreno, l’especialista en xocolates Paco Llopis o el forner Jesús Machi.

FestIN és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.