Menú

Més de 2.000 persones majors participaran en el Circuit de Carreras Populares

Els Centres Municipals d’Atenció a les Persones Majors (*CMAPM) participaran activament en l’edició d’aquest any del Circuit de Carreras Populares que organitza la Fundació Esportiva Municipal (FDM). 2.000 majors dels centres municipals prendran l’eixida en alguna de les proves que componen el circuit en 2023 gràcies a la col·laboració de la FDM amb la Regidoria d’Envelliment Actiu que permetrà repartir els dorsals de manera gratuïta entre els usuaris dels centres de majors de València. La vicealcaldessa i regidora d’Envelliment Actiu, Sandra Gómez, ha posat en valor aquesta iniciativa que ajudarà a “fomentar l’activitat física entre les nostres persones majors i que, a més, contribueix a generar espais de *intergeneracionalidad”.

En l’edició de 2023, el Circuit de Carreras Populares de València està compost per huit carreres no competitives amb una distància mitjana de 5 quilòmetres amb algunes excepcions que, en qualsevol cas, no superen els 6,3 quilòmetres. Aquestes carreres tenen com a objectiu que les persones que participen no se senten pressionades per la competició i puguen gaudir de l’exercici i dels beneficis de mantindre’s actiu.

La primera carrera tindrà lloc diumenge que ve 29 de gener (5.500 m) i l’última el 15 d’octubre (4.500 metres), entre elles el 12 i 26 de febrer (5.000 m), 29 d’abril (5.300 m), 14 de maig (5.000 m), 11 de juny (5.000 m) i 24 de setembre (6.300 m).

Marxa Nòrdica i Passejos Saludables

A més de la participació en el Circuit de Carreras Populares, les persones que assisteixen als CMAPM també tenen a la seua disposició activitats com la marxa nòrdica, passejos saludables i gimnàstica. Totes estan dirigides per professionals qualificats com els *TAFAD (Tècnic Superior en Activitats Físiques i Animació Esportiva) i contractats per plans d’ocupació específics com, per exemple, EXPLUS 2022.

Més de 30 persones majors (una d’elles havia complit els 85 anys) van participar el passat 13 de gener en la marxa nòrdica que va discórrer per l’horta d’Alboraia i que va finalitzar al parc de Capçalera. La pròxima marxa nòrdica organitzada pel Servei d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de València, se celebrarà a la Malva-rosa.

En els centres de majors, a més, també s’organitzen passejos saludables i gimnàstica totes les setmanes amb les quals implicar els usuaris en activitats no competitives i saludables.