Menú

Les biblioteques municipals programen un cicle de concerts amb l´alumnat de conservatoris i escoles de música

L’alumnat del Conservatori Municipal de Música José Iturbi actuarà a la Biblioteca Municipal de Marxalenes Joanot Martorell demà, dimecres 25 de gener, a les 18 hores, i a la biblioteca del Cabanyal-Canyamelar Casa de la Reina el 16 de febrer, també a les 18 hores. Així mateix, l’alumnat de l’Escola de Música Vicente Gimeno oferirà una audició el 25 de febrer a les 11.30 hores a la biblioteca de Castellar–l´Oliveral Matilde Ramos.
La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que “les biblioteques municipals són centres actius que fomenten la trobada comunitària amb una àmplia programació cultural, que inclou les audicions musicals”. “I a través d’estes activitats, pretenem continuar dinamitzant les biblioteques i atraient nous públics”, ha afegit

D’altra banda, la també regidora d’Educació ha explicat que en les audicions del Conservatori Municipal de Música participa tota mena d’alumnat, “ja que la idea és oferir concerts variats i atractius que servisquen com a complement a la formació acadèmica impartida dins del centre”. I en este sentit, ha recordat el projecte ‘Iturbi Aula Oberta’, “impulsat amb l’objectiu de donar visibilitat als concerts i audicions que sorgeixen del centre educatiu per part de docents i alumnat”. “Partint des de la mateixa acció formativa del centre, les activitats s’estenen a diferents espais de la nostra ciutat, entre altres, les biblioteques municipals, per a dinamitzar el centre educatiu i obrir-lo als barris, a la ciutat, perquè la població conega millor tot el que es fa en el Conservatori”, ha afegit.

“Esta iniciativa pretén acostar la cultura musical a la ciutadania, des d’una perspectiva divulgativa, vivencial i de qualitat, a més de visibilitzar les magnífiques activitats complementàries i extraescolars que sorgeixen del centre educatiu, com a concerts, xarrades, cicles, recitals i altres activitats”, ha subratllat Ibáñez.

Per als pròxims mesos, estan programades altres audicions, com la de la Biblioteca de Beniferri, Joan de Timoneda, programada per al 9 de maig a les 18.00 hores, per part del Conservatori José Iturbi, o la del 12 de maig a les 11.30 hores a la biblioteca de Castellar – l´Oliveral per part de l’Escola de Música Vicente Gimeno.