Menú

València posa en marxa un programa per a previndre el suïcidi a les aules de secundària i batxillerat

L’Ajuntament de València ha posat en marxa durant aquest curs 2022/2023 nous programes sobre salut mental en els centres escolars de la ciutat com un taller en els centres de secundària i batxillerat a través del que previndre les conductes suïcides. La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que el consistori, a més d’activar el punt de trobada per al foment de la salut emocional a través de la xarxa EMO, ha començat a impartir enguany el programa ‘*Estem Parlant del Suicidi’ en col·laboració amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.

“Aquest curs hem posat en marxa un programa que estableix l’aula com un espai, una micro societat, on els xiquets, xiquetes, adolescents, plantegen conflictes, relacions, mons emocionals sense resoldre, als quals hem de parar atenció. La salut mental i la prevenció del suïcidi entre els joves és un assumpte que ens preocupa moltíssim. En la Regidoria d’Educació estem absolutament involucrats en la cerca de solucions i, per això, estem mobilitzant tots els recursos dels quals disposem per a previndre situacions de risc”, ha indicat Ibáñez després d’assistir a la ponència “Apostant per la vida. Prevenció i detecció del suïcidi en l’adolescència” que ha realitzat Dolors López, coordinadora del Pla de Formació del Professorat en Prevenció i Intervenció del Suïcidi en la Conselleria d’Educació.

“A través d’aquest taller s’ofereixen eines per a abordar la conducta suïcida des d’una perspectiva de prevenció, comprensió i actuació en el cas que fora necessari. L’objectiu és previndre les conductes suïcides oferint informació, creant espais per al diàleg i posant a la disposició dels alumnes informació sobre els signes d’alarma i els recursos disponibles davant un possible cas de conducta suïcida”, ha continuat la regidora d’Educació.

En el seu primer any, el taller ‘*Estem Parlant del Suicidi’ organitzat des de la Regidoria d’Educació ha sigut molt ben acollit i fins a 130 centres s’han dirigit a l’Ajuntament per a poder impartir-lo a les seues aules de secundària i batxillerat.