Menú

El servei d’assessorament laboral de la Regidoria de Joventut ha atés més de 100 persones joves del barri d’Orriols

La Regidoria de Joventut desenvolupa un servei d’assessorament laboral amb l’objectiu de millorar la cerca activa d’ocupació de les persones joves. Este servici d’acompanyament i orientació laboral, que té lloc al Centre Municipal de Joventut d’Orriols, ha donat atenció a 100 persones joves des que es va posar en marxa al gener de l’any passat. Este servici també s’impartix en l’edifici Espai Jove del carrer de Campoamor.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha destacat que “l’objectiu de l’assessorament és que cada persona desenvolupe al màxim tot el seu potencial, millore les seues habilitats, aprenga a definir els seus objectius, identificar fortaleses i àrees de millora, amb l’ajuda de diferents mètodes que incrementen l’èxit en la cerca d’ocupació”. A través de diferents tècniques d’orientació, el coaching és especialment útil per maximitzar les oportunitats de trobar nous camins professionals acordes amb la personalitat, l’experiència i les habilitats de cada usuari.

“La demanda d’este servei i els bons resultats mostren que ha estat molt positiu que posàrem en marxa un assessorament laboral, personalitzat i especialitzat”, ha valorat Ibáñez. Després d’un any de desenvolupament del servici, observem que és necessari “facilitar-los un acompanyament en la cerca d’ocupació i millora dels llocs de treball, així com donar-los suport per superar la falta de motivació que presenten en ocasions. Igualment, ha destacat que “prestem una especial atenció al barri de Orriols, oferint este servei en el Centre Municipal de Joventut, amb l’objectiu de combatre la desocupació juvenil i millorar les oportunitats de les persones joves del barri”.

Els professionals de l’assessorament que atenen les persones joves usuàries els orienten a millorar en la definició d’objectius, en l’accés als processos de selecció o en l’actitud i el treball en equip, així com en la presa de decisions, l’establiment de metes i tindre un major nivell de seguretat, confiança i autoconeixement. Les àrees que tracten són: orientació per a la cerca d’ocupació, elaboració de currículums i cartes de presentació, preparació d’entrevistes de treball, diagnòstic d’ocupabilitat, imatge presencial, orientació per a la formació, autoestima i actituds per a l’ocupació, ofertes, borses i anàlisis de mercat laboral i assessorament d’ajudes a l’emprenedoria, així com derivació i orientació cap a altres recursos d’ocupació juvenil.

Respecte a les dades globals, un total de 270 persones joves han utilitzat els serveis d’assessorament laboral oferits en l’edifici Espai Jove del carrer de Campoamor i el centre de joventut d’Orriols, la majoria d’ells amb una edat compresa entre 20 i 29 anys. “El nostre objectiu és continuar consolidant i millorant este servei”, ha exposat Ibáñez, qui ha afegit que d’esta manera “reforcem les actuacions en matèria d’ocupació, formació, assessorament i millora de les opcions d’ocupabilitat, accions que formen part de l’eix Joventut Emancipada del Pla de Joventut 2019–2023, i en col·laboració amb la Fundació València Activa”. L’assessorament és un recurs complementari a uns altres que ja s’ofereixen a través del servei d’informació i assessorament per a joves (SIAJ).

Per a més informació i sol·licitar el servici, podeu consultar la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València https://www.joventut-valencia.es/.