Menú

Aprovada la línia d’ajudes i subvencions a entitats esportives sense ànim de lucre de València per valor d’1.400.000 euros

L’Ajuntament de València ha aprovat en Junta de Govern Local el pagament de les ajudes i subvencions a projectes esportius desenvolupats per entitats sense ànim de lucre a la ciutat de València durant la temporada 2021-2022. Les ajudes tenen un import d’1.400.000 euros.
Es tracta de la primera convocatòria de subvencions que recupera la distribució normal i habitual prèvia a la pandèmia del covid-19, després que en els últims anys les ajudes hagueren estat destinades a mantindre l’activitat i pal·liar la situació excepcional que va viure l’esport de la nostra ciutat. Sobre este tema, el regidor d’Esports, Javier Mateo, ha assenyalat que “estes subvencions són per a projectes esportius de la temporada 2021-2022 amb 1.400.000 euros per a fomentar l’esport de competició, l’esport per a tots i totes, l’esport en edat escolar i esdeveniments esportius”.

En concret, pel que fa a l’esport competitiu, el repartiment ha sigut de 597.800 euros per a l’esport d’alt nivell i competicions oficials; 280.000 euros per a projectes dirigits a menors de 18 anys en esport escolar; altres 280.000 euros per a projectes d’esport de base no competitius i dirigits a la població adulta major de 18 anys i 242.200 euros destinats a esdeveniments esportius especials, rellevants i populars, que inclou la celebració de campionats d’Espanya, copes del rei o la reina, esdeveniments de caràcter internacional federats, carreres populars i d’altres.

El pressupost s’ha repartit, en total, entre 107 entitats clubs, federacions i entitats i associacions esportives sense ànim de lucre de la ciutat. En este sentit, el regidor ha assenyalat que, amb estes ajudes, “continuem aprofundint en la imatge de València com una ciutat en la qual l’esport arriba a tots els racons i a totes les edats i que també fomenta el posicionament de València com la ciutat de l’esport”.