Menú

València es posiciona com a capital de la gastronomia mediterrània com a seu dels World’s 50 Best Resturants

L’estand de Visit València ha albergat en la jornada de Fitur la presentació de la gala de lliurament dels World’s 50 Best Restaurants, un esdeveniment gastronòmic internacional que se celebrarà a València durant el mes de juny. La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha sigut l’encarregada de presentar aquest esdeveniment gastronòmic de referència acompanyada pel regidor de Turisme, Emiliano García. Gómez, desprès de rebre la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, a l’estand de Visit València, ha assenyalat que aquests guardons reuniran els millors xef i homenatjaran el treball de l’alta cuina i de l’hostaleria a nivell mundial: “Amb aquest esdeveniment gastronòmic internacional, la gala dels World’s 50 Best Restaurants, posicionarem a València com la capital de la gastronomia mediterrània”, ha manifestat.

La vicealcaldessa ha remarcat que València està “molt ben posicionada en l’atracció de turisme de qualitat i rendible que ens ha permés materialitzar l’objectiu que ens marquem en 2015, convertir a la nostra ciutat en un destí urbà i desestacionalizado sostenible. Hui estem en Fitur transmetent tots aqueixos atributs en els quals treballem i que demostren que som un destí gastronòmic”, ha postil·lat. Gómez ha subratllat que València “cada vegada té més visibilitat i millor posicionament”, la qual cosa es veu reflectit en “l’augment exponencial de places en el nostre aeroport, de línies i de companyies aèries que decideixen connectar-se amb l’Aeroport de València”.

En aquest sentit, ha destacat l’augment del nombre de places en la temporada de tardor-hivern en l’aeroport de València, que s’ha incrementat en 300.000 places. “Tenim la previsió d’augmentar les places al mig milió aquest estiu si el comparem amb l’estiu de l’any passat”, ha ressaltat Gómez, qui a més ha posat en valor el “bon posicionament de la ciutat”.

València, una ciutat accessible per a tots i totes

La vicealcaldessa també ha destacat que València s’ha convertit en una ciutat accessible per a tots i totes durant la recepció del reconeixement TUR4all – FITUR 2023, que ha rebut la Fundació Visit València, després del seu treball al costat de PREDIF per transformar la ciutat en un destí accessible i intel·ligent per a totes i tots els seus visitants.

Per a Gómez, aquest reconeixement és “dels quals a un li fa estar orgullosa i orgullós del treball realitzat, que comencem fa uns anys, per a fer de València una ciutat accessible, una ciutat inclusiva, una ciutat perquè qualsevol persona poguera visitar-la”. “Això passa per ser i tindre productes accessibles i enfocats a qualsevol tipus de diversitat funcional”, ha ressaltat Gómez, qui ha reconegut la labor del Regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García. En paraules de la Vicealcaldessa, el treball realitzat “ha fet que hi haja importants entitats que reconeixen aquest tipus de productes, i que hagen volgut donar-li enguany un premi a la ciutat de València com un turisme accessible per a tots i totes”.

Per part seua, el Regidor de Turisme i Internacionalització i President de Visit València, Emiliano García, ha destacat que aquest guardó és resultat “del model turístic de governança que va iniciar Sandra Gómez en 2015”. A més, ha destacat la importància del reconeixement, ja que “és un recolzament al treball ben fet des de València en un model d’accessibilitat”. “Hem de seguir, però estem contents que les coses isquen bé, i de tindre un talent tan important com el que hi ha en aquests moments en cadascuna de les organitzacions”, ha conclòs l’edil.

A la recollida del premi de PREDIF també han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; la ministra de Ciència, Diana Morant; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuan; i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.