Menú

Urbanisme finalitza el projecte d’execució del futur centre cívic de Malilla

La Regidoria d’Urbanisme ha presentat davant els veïns i veïnes de Malilla el projecte d’execució del nou centre cívic per al barri, una dotació prevista al costat del parc de Malilla, en l’encreuament del carrer Vicent Carceller amb Illa Formentera. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha detallat que la instal·lació s’alçarà sobre una parcel·la rectangular de 2.000 metres quadrats en la qual també es generarà un espai per als vianants de 625 metres quadrats. Aquesta zona, que disposarà de mobiliari urbà i arbratge, servirà d’accés al centre cívic i el separarà de la futura zona esportiva. Hui hem mantingut una reunió amb els veïns i veïnes de Malilla per a anunciar-los que ja tenim la redacció del projecte del centre cívic per al barri, una dotació que compleix una reivindicació veïnal i que, a més, ens permet generar un nou espai amb arbratge que millorarà la qualitat de vida del barri, ha afirmat la vicealcaldessa.

Gómez ha incidit en què l’Ajuntament de València s’ha marcat com una de les seues prioritats resoldre les necessitats d’un barri com Malilla amb projectes com la reurbanització d’Ausiàs March, el soterrament de les vies del tren amb el Canal d’Accés les obres del qual començaran en les pròximes setmanes i permetrà generar un gran Corredor Verd, el PAI Malilla Sud, la nova comissaria de Policia, el nou centre de salut que ja està en construcció, o la futura escoleta municipal i el projecte de la línia 12 del tramvia.

“Volem que el barri de Malilla compte amb tots els serveis públics bàsics tenint en compte que, a més, serà un dels barris que més canviarà i que més es transformarà gràcies al soterrament de les vies que es durà a terme pel govern de Pedro Sánchez i que permetrà unir tot el barri de Malilla amb tota la zona de la Creu Coberta de la ciutat de València, unint-se per un gran espai verd, per un gran parc en el futur bulevard Federico García Lorca. I, precisament, és ací, en aqueixa connexió, on van les principals dotacions públiques que donaran servei a tot el barri de Malilla”, ha continuat.

Pel que respecta al nou centre cívic, es tracta d’un edifici de tres plantes, amb façanes realitzades en panells prefabricats de formigó i una doble pell que crea ombres i protegeix de l’assolellament i en la qual, a més, se situaran jardineres amb vegetació, generant un matalàs verd enfront de les finestres que donarà privacitat i tranquil·litat a l’interior.

L’edifici, igualment, disposarà de dos accessos, un per la façana recent al carrer Illa Formentera i un altre per la posterior, a través de la nova zona per als vianants i que dona a la futura zona esportiva. La premissa, ha explicat la vicealcaldessa, és que el centre estiga compartimentat en cinc blocs que albergaran el centre municipal d’activitats per a persones majors, el centre de joventut, la Universitat Popular, al biblioteca i les sales polivalents.

A l’interior de l’edifici totes les instàncies es distribueixen al llarg de les façanes, a banda i banda d’un espai obert central que connecta totes les plantes. Així, els distribuïdors i espais d’accés se situen en la part central de l’edificació, i el perímetre exterior alberga tots els espais útils, dotant-los d’il·luminació i ventilació natural.

La instal·lació disposarà de 1.000 m² útils en 3 plantes. En la planta baixa es desenvolupen les activitats de cafeteria, aules, zona de gimnàs per a majors i se situen els quarts d’instal·lacions i de residus. En la planta primera, se situen aules i despatxos, així com els nuclis de lavabos generals que es localitzen en cada planta i, finalment, en la planta segona es troba la zona de biblioteca, així com despatxos i una gran sala polivalent.

El projecte d’execució ja està redactat, i pendent d’informar pels diferents serveis municipals per a la seua aprovació i poder licitar les obres i compta amb un pressupost estimat de quasi 7,5 milions d’euros amb un termini d’execució de 18 mesos.