Menú

València culmina la seua capitalitat del Turisme Intel·ligent amb un increment de la rendibilitat turística

 

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València, presentarà en el seu estand de Fitur, el punt de trobada més important del sector turístic espanyol, el balanç de l’activitat turística registrat a la ciutat durant 2022, l’any de la Capital Europea del Turisme Intel·ligent, la Capital Mundial del Disseny així com la seu de la 36a Gala dels Goya i de la Gala Michelin España&Portugal. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, acompanyada pel regidor de Turisme i president de *Visit València, Emiliano García, ha avançat que València ha tancat 2022 amb un volum de visitants prepandèmia. “Venim a Fitur molt orgullosos del treball que estem realitzant, tant les administracions públiques com el sector turístic. La ciutat, pràcticament, ha recuperat el volum de visitants previs a la pandèmia i registrem una millora més que significativa quant a Revpar i preu mitjà, amb increments respecte a 2019 d’entorn al 13% en tots dos indicadors”, ha manifestat la vicealcaldessa.

Gómez participarà esta vesprada en la taula redona ‘Transició cap a un Turisme Intel·ligent’ al costat de l’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, en la qual s’ha escenificat la cessió del testimoni de la capitalitat del Turisme Intel·ligent a la ciutat andalusa. Durant la seua intervenció, la vicealcaldessa ha posat en valor els èxits de València: “Hem treballat un model de ciutat sostenible que ens ha permés obtindre reconeixements tan importants com Capital Europea del Turisme Intel·ligent, la Capital Mundial del Disseny, Capital de l’Alimentació Sostenible en European Green Capital en 2024. València és una ciutat cada vegada més amable, accessible, integradora i respectuós tant amb el resident com amb els qui ens visiten. Hem apostat per retornar espais a les persones, amb conversió en zona de vianants que ens permeten, a més, posar en valor el nostre patrimoni”, ha indicat.

Durant la primera jornada de Fitur, des de Visit València també s’han exposat les grans novetats per a aquest 2023 com l’Any Sorolla o la Gala dels 50 Best que acollirà la ciutat i el regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València s’ha mostrat optimista respecte als resultats d’enguany. “La nostra previsió per a 2023 és molt positiva. El bon posicionament de la ciutat a nivell europeu i internacional, així com els reconeixements que la ciutat rep, ens projecten com una ciutat sostenible, amable, integradora i, que compta amb una proposta de valor autèntica, identitària i de qualitat. Tot això afavoreix que les companyies aèries cada vegada aposten més per la nostra ciutat, millorant la capacitat aèria de l’Aeroport de València. De la mateixa manera ocorre amb els esdeveniments i congressos, 2023 serà un any de rècord quant a congressos i assistents”, ha sostingut.

García ha afegit que 2022 “ha sigut un any per a celebrar els grans projectes que han vist la llum a la ciutat; i també per a establir les bases del turisme sostenible que ja es practica a València. Un destí a l’avantguarda de la tecnologia, accessible i adaptat a les necessitats dels seus ciutadans i visitants”.

A més, ha destacat els resultats de l’esdeveniment més important de l’any de la Capitalitat, III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que es va celebrar a València del 21 al 23 de novembre. L’esdeveniment va ser organitzat pel Govern d’Espanya juntament amb la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, la Fundació Visit València i amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme i va congregar a més de 1.200 persones, professionals del sector turístic, gestors de destins, responsables governamentals i membres de l’àmbit acadèmic.

Novetats de València en FITUR 2023

Durant la primera jornada, s’ha posat de manifest l’oportunitat que per a la ciutat de València ha suposat el treball conjunt entre el sector turístic, l’esportiu i les administracions públiques. Aqueixa aliança s’ha posat de manifest hui en Fitur, en la trobada que han realitzat Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, i a Javier Mateo, regidor d’Esports, amb els organitzadors de les cites esportives que la ciutat acull en 2023.

Així, s’ha aprofitat per a presentar cadascun d’esdeveniments esportius, entre els quals destaquen el Mundial de Gimnàstica Rítmica 2023, passant pel Gran Fons Ciclista Ciutat de València, el Trofeu de la Reina de Vela, la Copa Faulcombridge de Tennis, el BBVA Open Internacional de València, la Copa del Món de Triatló València, el Grandmasters Hoquei València 2023, així com la Marató de València per a tancar 2023.

La capacitat de la ciutat d’organitzar esdeveniments, de diversa índole i envergadura i la qualitat de les competicions que se celebren han permés consolidar una rellevant agenda esportiva anual. Per a continuar fomentant el treball conjunt Visit València col·labora en 2023 amb Sport&Events Workshop, trobada professional entre el sector MICE i l’esportiu organitzat per Eventoplus.

València vista des de la gran i pantalla petita

Visit València, a través del seu departament València Film Office, continuen treballant perquè la ciutat continue sent el plató de grans i petites produccions, tant nacionals com internacionals. En FITUR SCREEN, pavelló 8, es presentarà el ‘Pla de localitzacions’ Film Office, una iniciativa realitzada per Visit València i la Diputació de València. Es tracta d’un pla que situa les localitzacions més importants on s’han rodat llargmetratges o sèries, tant a la ciutat de València com a la província.

També es destacarà la Gal·la Premis CIFFT, ja que València tornarà a acollir de nou en 2023 els Premis Mundials de Cinema de Turisme. Aquests premis tenen com a objectiu reconéixer i premiar l’excel·lència creativa en la comunicació turística. En l’edició de 2022 la ciutat de València va rebre reconeixement a dos dels seus vídeos promocionals: World paella Day i de la candidatura dels Gai Games.

València, referent internacional en innovació i tecnologia

Per a concloure el primer dia de FITUR, València ha realitzat una taula redona al costat dels organitzadors d’alguns congressos tecnològics que tindran lloc la ciutat. Així, el regidor de desenvolupament econòmic, Borja Sanjuan, ha destacat la importància d’aquests esdeveniments per a donar visibilitat a la ciutat, continuar captant empreses d’aquest sector que volen instal·lar-se a la ciutat i impulsar la ciutat com hub tecnològic europeu.

Així, entre altres se celebrarà el València Digital Summit, esdeveniment per a promocionar la cultura emprenedora i impulsar l’ecosistema tecnològic i innovador europeu, la vegada que posiciona València en el mapa com a pol d’innovació; Weird Market, mercat professional més important d’animació, videojocs i new mitjana que se celebra a Espanya i un dels més importants a nivell europeu; Ftalks, l’esdeveniment internacional per a debatre sobre les tendències, la disrupció i els desafiaments de l’ecosistema alimentària; i The Next Web Conference, esdeveniment de referència internacional en innovació i tecnologia impulsat per Financial Times que se celebrarà el 30 i 31 de març.