Menú

Urbanisme aprovarà el dilluns provisionalment el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar

La comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana de l’Ajuntament de València donarà el vistiplau aquest pròxim dilluns 23 de gener el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PECC) per a la seua aprovació provisional en el ple ordinari del mes de gener. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha avançat que, una vegada superat el tràmit del ple, tan sols faltarà la validació definitiva de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat perquè l’eina urbanística del Cabanyal siga definitiva.“Aquest pas suposa que des de l’Ajuntament ja hem fet tots els treballs que eren pertinents per a l’aprovació del pla i ara només queda l’aprovació definitiva de la Generalitat, que esperem que es produïsca en les pròximes setmanes”, ha manifestat la vicealcaldessa.

“Per fi, podem dir que es resoldrà un dels greus problemes no sols urbanístics, sinó socials que va generar el Partit Popular en un dels nostres barris de la ciutat de València com és el Cabanyal, però que també es va irradiar a la resta de barris del Marítim. És un pla que, com he dit i he reiterat en moltíssimes ocasions, suposa un gran exemple dels diferents models de ciutat: el PECC del Cabanyal aposta per la rehabilitació i regeneració dels nostres barris, de generar nous serveis públics i, sobretot, de possibilitar i permetre que els seus veïns i veïnes puguen viure en pau enfront del model de la destrucció, de l’espoli i de l’assetjament psicològic immobiliari que plantejava el Partit Popular”, ha manifestat Gómez.

Entre les actuacions previstes en el PECC figura, entre altres, l’ampliació de les zones verdes fins a 60.000 metres quadrats a través d’una nova via verda que actue com a eix vertebrador de tot el barri fins a arribar a la Marina i tindrà com a referència l’antiga via del ‘trenet’. Una altra via verda connectarà el barri amb la platja a través de recorreguts per als vianants i zones enjardinades.

Pel que fa a matèria d’habitatge, el PECC preveu limitacions d’altura a les noves construccions. Per a harmonitzar les edificacions de la zona, s’haurà de mantindre la tipologia constructiva, les façanes, les altures, els patis i els elements ornamentals que la componguen. Així mateix, limita a un 10% el nombre d’habitatges destinats a ús turístic en cada illa del barri.

La nova eina urbanística també recull l’increment de fins a 40.000 metres quadrats en instal·lacions i serveis públics. En aquest sentit, ja està en marxa la construcció d’un nou centre cívic, està prevista una nova escoleta centre de dia per a persones majors i ja està executada la zona esportiva de Doctor Lluch.

A l’empara del PECC està previst rehabilitar el bloc de drassanes, construint un nou edifique en el que reallotjar a les famílies i derrocant l’actual. L’Ajuntament acaba de licitar les obres per a reorganitzar, reurbanitzar i convertir en zona de vianants l’entorn del mercat del barri. També s’ha posat en marxa, a través de Pla Cabanyal, la subhasta de solars i habitatges per a afavorir la regeneració del teixit residencial del barri i garantir el seu ús com a habitatge habitual per als veïns i veïnes.