Menú

Sandra Gómez afirma que com a alcaldessa la seua principal prioritat serà l’habitatge

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha situat com la seua primera prioritat com a alcaldessa “resoldre el problema de l’habitatge, donant una resposta adequada a través de l’augment del parc públic d’habitatge, que és una de les primeres qüestions que cal resoldre”. Així s’ha pronunciat en declaracions als mitjans de comunicació després de participar en la benedicció d’animals celebrada amb motiu de Sant Antoni en ser preguntada pel desenvolupament del Pla d’Habitatge que gestiona Compromís.

Gómez ha recordat que des de AUMSA “s’han mobilitzat tots els solars previstos en el Pla d’Habitatge i ja estan totes les promocions en marxa”. “Gràcies a la bona gestió que estem duent a terme els socialistes de AUMSA hui s’estan construint prop de 400 habitatges que enriquiran el parc públic d’habitatge i donaran una oportunitat a 400 famílies d’accedir a un lloguer assequible”, ha explicat.

En la seua opinió, “València té, afortunadament, molt de sòl per a poder continuar desenvolupant habitatge públic, habitatge de lloguer assequible”. A més, ha contraposat el treball que duen a terme els socialistes des de AUMSA amb el qual va dur a terme el PP, ja que ha afirmat que des de 2015 “estem marcant un model propi que es diferencia del PP, que va desenvolupar poc i, quan ho va fer, va anar per a vendre’l”.

“Els socialistes volem un model de lloguer públic i assequible i, sincerament, tenim l’oportunitat de desenvolupar-ho amb tot el sòl que estem generant també en els nous desenvolupaments urbans i que ens permetrà donar una resposta adequada”, ha continuat. “Tenim una oportunitat per a resoldre un problema de l’accés a l’habitatge i jo em compromet com a alcaldessa a donar la millor resposta a través de diferents fórmules”, ha apuntat.

D’altra banda, preguntada per les naus de Guatla, ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de València amb els veïns i veïnes de Saïdia per a buscar una solució: “Tenen el compromís de l’Ajuntament per a buscar la solució més adequada per als veïns i veïnes, que tenen dret a viure en un barri residencial, en pau, sense soroll, sense molèsties”, ha manifestat.

“Per part nostra, posarem en valor l’interés general, l’interés públic, intentant arribar a un acord que siga el menys onerós per a l’Ajuntament de València. Des de la Regidoria d’Urbanisme estem treballant en una solució urbanística per a intentar arribar a la millor solució possible”, ha assegurat.

Finalment, Gómez ha recolzat que han de ser “els fallers i falleres els que prenguen una decisió sobre les noves realitats que s’estan produint en el món de les Falles”. La candidata socialista ha respost així a les preguntes dels periodistes sobre la iniciativa d’una comissió de la ciutat d’exaltar a un faller major.

“Crec que ara hi ha una comissió que està debatent sobre el reglament per a actualitzar-lo després de moltíssims anys i adaptar-lo a aqueixes noves realitats. És una decisió que han de prendre els fallers i falleres en el Congrés i nosaltres, com a Ajuntament, hem de respectar la decisió que prenguen. Seran lliures de votar el reglament i, per tant, tenen a la seua mà la decisió”, ha dit.