Menú

València redacta un pla per a augmentar les places dels centres de dia i les residències

La Regidoria de Persones Majors està desenvolupant un pla d’infraestructures per a persones majors que establisca les necessitats de centres de dia a la ciutat i impulse la seua construcció involucrant a la Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat. Així li ho ha traslladat la vicealcaldessa i regidora d’Envelliment Actiu, Sandra Gómez, a la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València, María José Broseta, i als representants de l’entitat amb qui ha mantingut una reunió aquest matí per a abordar la situació dels recursos municipals.

“Hem mantingut una reunió amb la Federació de Veïns i els seus representants ens han traslladat la seua preocupació per la falta d’un mapa real de recursos d’atenció i de cura a les nostres persones majors. Des de la Federació ens han traslladat un informe sobre la situació dels recursos per a persones majors i per descomptat no puc més que compartir la seua preocupació i també la seua exigència a la Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat que després de 8 anys hi haja una voluntat ferma amb un pla concret de millorar i augmentar el pla de recursos de cures a les nostres persones majors”, ha explicat la vicealcaldessa després de la trobada.

“Per a mi, és primordial que, si volem una ciutat de les cures, tinguem una xarxa de centres de dia que puguen donar un alleujament a les famílies. Perquè cal recordar que aquest tipus de centres és un recurs molt potent que ajuda moltes famílies a poder continuar cuidant dels seus majors gràcies al seu suport durant tot el dia. De la mateixa manera ocorre amb les residències per a aquells que tenen una situació de dependència i d’assistència sanitària, ja que és un recurs imprescindible i que ha de ser present de manera efectiva a la nostra ciutat, ja que hui dia pràcticament tots aquests recursos són privats, valen diners i, per tant, només són accessibles a determinades famílies”, ha continuat la vicealcaldessa, qui ha exposat el seu “compromís personal amb les persones majors de la meua ciutat i amb els seus fills i filles que els cuiden, a elaborar un pla disruptiu que supose un canvi notable en el nombre de places i d’assistència que oferim d’aquests dos recursos a València”, ha finalitzat.