Menú

Tres grans proves d’atletisme en pista coberta estrenaran les renovades instal·lacions del Velòdrom Luis Puig

El regidor d’Esports i president de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha presentat aquest matí els tres principals esdeveniments esportius d’atletisme en pista coberta que tindran lloc aquest any 2023 a la ciutat de València, concretament en el Velòdrom Luis Puig. Al costat d’ell ha estat el vicepresident de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó; el director de competicions de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Luis Saladíe i l’atleta Yurema Hueso. A més, la instal·lació esportiva municipal està d’estrena, ja que en els pròxims dies estarà ja disponible la renovada zona d’atletisme que està sent acabada.

Aquesta inclou el canvi amb material sintètic d’alta qualitat i última generació corresponent a l’anell central, pista central, pista de calfament, zona de salts tant verticals com horitzontals, cambra de crides, accés a pistes i totes les zones on els atletes utilitzen les sabatilles de claus.

La Fundació Esportiva Municipal i la regidoria d’Esports han realitzat una inversió total de 651.905 euros per a renovar tota la zona de sòl sintètic per on transiten i competeixen els i les atletes per a retornar a la instal·lació valenciana a l’alt d’instal·lacions nacionals i internacionals.

Aquesta inversió ve a sumar-se als 18.000 euros que ja es van invertir l’any passat per a renovar i pintar la pista d’atletisme i al recent canvi de tota la maquinària de la sala de musculació, que ha sigut de 98.000 euros, la qual cosa fa una inversió total de 767.000 euros en el Velòdrom Luis Puig en la renovació quasi completa de l’interior de les zones més utilitzades del complex.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha subratllat que “des de l’Ajuntament la satisfacció és total a l’hora de donar suport a aquestes proves i de continuar referenciant a València en l’atletisme nacional i internacional. Ja hem pogut fer el canvi que es mereixia aquesta instal·lació, l’atletisme i la ciutat. En total són més de 650.000 euros que ens habiliten per a tornar albergar proves de nivell internacional, i tornem a situar-nos com una de les grans referències de l’atletisme”.

El responsable de l’esport municipal ha aprofitat també per a anunciar que “cal sumar una nova intervenció en aquesta instal·lació, que es troba ara procés de licitació i contractació, i que és un altre mig milió d’euros que ira destinada a façanes i cobertes exteriors”.

Amb aquestes actuacions, Mateo ha ressaltat que “València i el seu atletisme demostren que són un binomi que hem d’enfortir i que ens el reconeixen a nivell internacional, i que hem d’estar a l’altura de les expectatives”.

El vicepresident de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó, per part seua, ha anunciat que “amb aquesta remodelació estem, sens dubte, davant la millor pista d’atletisme en pista coberta de tota Espanya per grandària i qualitat de les instal·lacions”, al mateix temps que anunciava que, en aquest context, “ja estem treballant per a tornar a portar a València grans esdeveniments d’atletisme al més alt nivel internacional”.

Tres esdeveniments per a estrenar les instal·lacions

El primer dels esdeveniments és el Mediterranean Sub23 Indoor Championship, que compta amb el suport de l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, la col·laboració de l’Ajuntament de Paterna, Mediterranean Athletics, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i la Federació d’Atletisme. Es tracta del Campionat de la Unió Mediterrània sub-23 en Pista Coberta que ofereix una gran oportunitat per a veure en directe a atletes que ja estan enlluernant i a uns altres que enlluernaran en pocs anys en categoria absoluta.

Serà el diumenge 22 de gener a la vesprada de 16.00 a 19.00 hores, amb la participació de 16 països, amb un total de 110 atletes (56 homes i 54 dones). Es tracta de la segona edició, la primera va ser a França, i Espanya va aconseguir huit medalles, quatre d’elles d’or. En la Selecció Espanyola es troben dues valencianes, Paula Blanquer i Evelyn Yankee, a més de l’alacantí Pablo Roelas. L’entrada serà lliure per a tot el públic, mentre que els que no puguen desplaçar-se a la capital del Túria podran veure la competició, de manera gratuïta, en LaLigaSportsTV.

D’altra banda, aquest mateix cap de setmana arriba a València l’espectacular DNA, que és una competició per clubs de categoria sub20 amb un format de competició totalment nou. Es tracta d’una competició mixta per equips, amb igual nombre d’homes que de dones, amb el mateix nombre de proves en les quals competeixen els uns i els altres. Una altra de les novetats és la duració de la competició, que és d’un màxim dues hores i mitja en un atletisme trepidant, atractiu i entretingut des del primer tret fins a l’últim. El DNA està enfocat en els duels cara a cara, les tàctiques i l’estratègia de l’equip. Entre els seus participants estarà el Platges de Castelló.

Per a acabar aquest trio d’esdeveniments d’atletisme, posarà la guinda el meeting Gran Premi Ciutat de València del dia 25 de gener. Un campionat ja clàssic amb quasi totes les proves, que se celebrarà el dimecres a la vesprada i serà retransmés en directe per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana.