Menú

Urbanisme licita les obres de reurbanització de l’entorn del Mercat del Cabanyal

La Junta Local de Govern Local ha aprovat la licitació de les obres de renovació de l’entorn del Mercat del Cabanyal, una de les actuacions incloses en l’estratègia EDUSI del Cabanyal. El projecte que ara ix a licitació, tal com ha subratllat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, “se centra en la reorganització i reurbanització dels espais que envolten este mercat, ampliant els espais per als vianants al voltant de les façanes est i sud de l’edifici, formant així un nou espai per als vianants en forma de L sobre el qual es planta nova vegetació i es creen espais d’estada entre parterres i zones verdes de gran grandària”.
Els espais més amplis se situen en la zona sud del mercat, formant una gran plaça envoltada d’arbres com a espai multifuncional enfront de l’entrada del mercat, que permet a més la ‘plantà’ de la falla i les seues activitats. En altres espais més delimitats se situen una zona d’exercici per a persones majors i una gran zona de jocs infantils, tots dos envoltats d’arbres que controlen l’assolellament i ombregen a l’estiu.

Gómez ha ressaltat que el disseny del projecte “ha tingut en compte també la coexistència del Mercat Extraordinari del Cabanyal així com del Mercat de Nadal, estudiant la ubicació de tots els llocs previstos per a adaptar la ubicació de zones verdes i mobiliari”. Al carrer Ernesto Anastasio i en Justo Vilar es reserven, a més, zones d’aparcament i càrrega i descàrrega que permeten l’estacionament de vehicles de gran grandària en bateria, facilitant el seu ús pels vehicles de comerciants i proveïdors. El projecte contempla una inversió total de quasi 1.300.000€ (IVA inclòs) amb el 50% finançada amb càrrec als fons europeus de l’estratègia EDUSI del Cabanyal.

“Amb actuacions com esta avancem en l’estratègia ‘València, Ciutat de Places’, amb la qual dotem als nostres barris de noves places i espais de trobada per als seus veïns i veïnes, millorant la qualitat ambiental, afavorint l’activitat comercial, i dignificant l’espai públic de la ciutat”, ha incidit la vicealcaldessa.

Amb esta licitació, ja es troben en marxa tots els projectes inclosos en l’estratègia EDUSI que des de la delegació d’urbanisme s’estan desenvolupant per a esta part del barri del Cabanyal-Canyamelar i que sumen una inversió de quasi 12 milions d’euros. “Estos projectes, al costat del nou centre de dia, la escoleta, el centre cívic i el centre d’ocupació i formació, que es troben també en obres o en licitació per al seu pròxim inici, permetran regenerar i recuperar tota una zona amenaçada en el seu moment amb desaparéixer, però a la qual ara retornem la dignitat i vitalitat que mereix”, ha recordat Gómez.

Avinguda de la Malva-rosa i Casa del Rellotger

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat una ampliació del termini per al lliurament de la Casa del Rellotger a conseqüència dels imprevistos que han sorgit durant l’execució de les obres o el subministrament dels materials, que han desajustat la programació prevista i han fet necessària la redacció d’un modificat que s’aprovarà en la pròxima junta de govern.

En el mateix sentit, també s’ha autoritzat una ampliació del termini d’execució de les obres de renovació de l’avinguda Malva-rosa, finançada amb fons Next Generation, per a atendre la sol·licitud del Cicle Integral de l’Aigua sobre la necessitat d’escometre la renovació de la xarxa de col·lectors de sanejament de tota l’avinguda. La disposició i l’estat de la xarxa actual de sanejament i les escomeses domiciliàries impossibilitava la instal·lació d’escocells drenants, parterres o qualsevol sistema de drenatge sostenible que garantisca la reducció de les temperatures i de l’efecte illa de calor. Per esta raó i per a evitar, a més, majors molèsties als veïns i veïnes i optimitzar els processos de tramitació i execució d’obres, s’ha considerat necessari unificar els dos projectes.