Menú

L’Ajuntament de València ha finançat 45 projectes de cooperació al desenvolupament durant 2022

La regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha col·laborat en el finançament de 22 projectes presentats a la convocatòria de subvencions de cooperació internacional de 2022, 9 projectes presentats en la convocatòria d’Educació per al Desenvolupament i Ciutadania Global i 6 projectes de la modalitat de sensibilització, així com 5 d’Acció Humanitària. Els fons lliurats per al finançament d’estes ajudes han ascendit a un total d’1.578.442 euros, per a recolzar les actuacions de les Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD) que despleguen la seua labor en països com a Palestina, Colòmbia, El Salvador, Togo, Guatemala, el Senegal, Haití o l’Equador.
Pel que respecta a la convocatòria de subvencions de cooperació internacional de 2022, els fons lliurats per al finançament d’esta convocatòria han ascendit a un total de 945.000 euros, amb el que s’han finançat 22 projectes distribuïts en 12 països: Mèxic, Palestina, Colòmbia, El Salvador, Togo, Guatemala, Haití, l’Equador, Bolívia, el Senegal, Etiòpia i Tanzània. Els projectes finançats orienten les seues accions als sectors d’intervenció com a governabilitat democràtica, salut, educació, accés a l’aigua, sobirania alimentària, apoderament de les dones com a agents de desenvolupament, protecció del medi ambient, protecció dels drets humans i prevenció de conflictes o foment d’iniciatives dels pobles indígenes. En relació amb els ODS continguts en l’Agenda 2030, els projectes finançats estan relacionats amb un o diversos d’ells. D’altra banda, durant este exercici s’ha finançat la segona anualitat dels tres projectes de Cooperació Internacional de la modalitat Biennal de la convocatòria de 2021, que s’han estat executant a Nicaragua, Palestina i Mali, per un total de 198.603 euros.

Respecte a la convocatòria de subvencions per a projectes d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, en les seues dos modalitats, s’han finançat 9 projectes en la modalitat d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, per un import total de 255.000 euros, i 6 projectes en la modalitat de sensibilització, per un import de 45.000 euros.

Quant a la modalitat d’Acció Humanitària, el pressupost ha sigut de 148.000 euros i s’ha invertit en el finançament de 5 projectes, destinats a Uganda, Palestina, Haití, Txad i Mali.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha assenyalat que a través d’estes ajudes “reafirmem el nostre suport a les entitats que treballen per la defensa dels drets humans i que mitjançant els seus projectes milloren les condicions de vida dels pobles més vulnerables”. “Som una ciutat compromesa amb la cooperació internacional i, per això, continuem contribuint a crear des del local un món més just i equitatiu”, ha apuntat l’edil.

A més, l´Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, ha dut a terme altres actuacions, com el Programa Valencià de Protecció Integral i Acolliment de Defensores i Defensors de Drets Humans, finançat amb 30.000 euros, que durant este exercici ha acollit 2 defensores de DD.HH. procedents de Colòmbia.

També s’han signat convenis amb diferents entitats i institucions, com l’establit amb la Coordinadora Valenciana d’ONG (30.000 euros) o el conveni Beques València Coopera amb la Universitat Politècnica de València (24.806 euros), i es participa en el Fons Valencià per la Solidaritat-FVS, l’aportació de la qual ascendix a 50.000 euros anuals. Ibáñez ha destacat la Jornada anual Àgora 2022, la qual “va representar una nova oportunitat de retrobament entre els agents de la cooperació al desenvolupament en l’àmbit de la ciutat de València i en la qual es van abordar temes com el comerç just i comerç de proximitat, l’emergència climàtica, la comunicació i sensibilització a la ciutadania com a eina de transformació social, la implicació de la comunitat universitària en la cooperació municipal o la col·laboració entre les ONGD i els Servicis Municipals de l’Ajuntament de València i els Col·legis professionals”, ha assenyalat Ibáñez.