Menú

València registra el segon millor dada d’afiliacions a la Seguretat Social des de gener de 2006 en aconseguir 423.929 cotitzadors al desembre

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de desembre de 2022, el nombre d’afiliacions a la ciutat de València està en 423.929, la segona millor xifra des de gener de 2006. La xifra de persones afiliades ha crescut un 5,6% respecte al mes de desembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 22.584 cotitzadors tan sols en l’últim any. A més, si s’analitzen les dades en comparació amb el mes de desembre de 2019, abans de la pandèmia, les afiliacions han crescut en 32.224 (8,2%).

“Amb les dades que hem conegut hui, València continua situant-se com la gran ciutat que més ocupació està creant. Aquest mes tenim la segona millor xifra d’afiliacions a la Seguretat Social des de fa 16 anys; i aquestes xifres, al costat de les d’atur -València va registrar al desembre de 2022 la seua millor dada d’atur des de fa 14 anys- mostren la consolidació de l’ocupació a la ciutat de València”, ha destacat el regidor d’Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

València, respecte a desembre de 2019, anterior a la pandèmia, registra taxes de creixement d’afiliacions per damunt d’altres grans ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona o Sevilla. Així, les dades de la Seguretat Social assenyalen que València ha augmentat un 8,2% el nombre d’afiliats en aquest període, enfront del 7,8% que ha anotat Madrid, el 7,5% de Sevilla o el 4,5% de Barcelona.

A més, València continua liderant el rànquing de les ciutats amb major pes d’autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València compta amb un 13,7%, Zaragoza registra un 13%, Barcelona un 10,6% i Madrid un 9%.

“Continuem sent la ciutat amb major pes de persones autònomes. Mentre altres grans ciutats com Madrid tenen un 9% de persones autònomes del total d’afiliacions a la Seguretat Social, a València superem en quasi 5 punts aquesta xifra, la qual cosa ens reafirma com a ciutat emprenedora. Les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això els donem suport amb diversos programes i serveis com els que impulsem des de València Activa”, ha assegurat Sanjuan.

Així mateix, València compta amb la xifra rècord més alta d’afiliació de persones autònomes des de gener 2006 amb 57.986 i pel que respecta a la comparativa amb altres capitals, Comunitat Valenciana i Espanya, València registra les taxa de variació d’afiliacions de persones autònomes més altes en termes interanuals (2,1% enfront del 1,1% de Madrid, el 0,7% de Barcelona o la baixada de Sevilla de -0,1) i intermensuals (0,2% enfront del 0,06% de Sevilla o el 0,1% de Madrid).