Menú

L’Ajuntament sol.licitará al jutjat entrar a  l’edifici ocupat de l’avinguda Constitució

El regidor de Sanitat i Salut Pública, Emiliano García, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, han anunciat que les regidories de Protecció Ciutadana i Sanitat estan treballant per sol.licitar al jutjat que li habilite a accedir en l’edifici ocupat de l’avinguda Constitució per a dur a terme la neteja del mateix de manera subsidiària i resoldre els problemes d’insalubritat de l’immoble que afecten també els edificis confrontants. García i Cano han explicat que s’estan coordinant les actuacions perquè a més d’en aquest edifici, els propietaris dels habitatges ocupades actuen en tot el barri de Orriols.

De fet, el mes de novembre passat la regidoria de Sanitat va emetre una resolució en la qual ordenava a la Sareb que actuara sobre aquest edifici, després de la visita realitzada pels agents de Policia Local a cadascuna dels habitatges i comprovar l’estat d’aquestes. La regidoria li va concedir 15 dia per a dur a terme aquestes actuacions de neteja i va advertir que en cas de no atendre aquest requeriment podria ser sancionat amb fins a 60.000 euros.

A més, assenyalava la resolució també que en cas de no actuar la Sareb serà el propi Ajuntament el que condicione l’edifici i posteriorment passe la factura al propietari. “Davant la falta de diligència de la propietat, continuarem avançant des del grup de treball centrat en resoldre la situació d’aquest edifici i en totes aquelles ocupacions que estan afectant la convivència en el barri de Orriols”, ha afirmat.

En aquest sentit, Emiliano García ha afirmat que la Sareb “ha d’assumir la seua responsabilitat com a propietari de l’immoble perquè el seu desistiment està generant un focus de degradació i de problemes de convivència intolerable”. “Ara estem pendents de realitzar nova visita de comprovació i en el cas que no hagen netejat proposarem inici d’expedient sancionador i sol·licitarem al jutjat l’execució subsidiària”, ha precisat.

Per part seua, Aarón Cano, ha recordat que tot l’edifici és de la Sareb i que l’Ajuntament “porta ja un any demanant-li que denuncie l’ocupació en els jutjats per a poder desallotjar la finca”. Davant aquesta situació, ha assegurat que “continuaran treballant perquè la Sareb assumisca la seua responsabilitat, adeqüe l’edifique a les condicions de salubritat exigides i actue contra les ocupacions”.