Menú

Borja Sanjuán: “Catalá actua de lobbista de les grans constructores amb el ‘pelotazo’ del PP en Tabacalera”

El portaveu del PSPV-PSOE i regidor d’Hisenda a l’Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha criticat el “cinisme” de la portaveu del PP per alegrar-se que el *pelotazo que va donar el seu propi partit amb una constructora en Tabacalera li vaja a costar a l’Ajuntament de València 24 milions d’euros. “El Partit Popular i María José Catalá està actuant en aquests moments com a lobbista de les grans constructores a València i en contra dels ciutadans i de les ciutadanes perquè s’alegren de la sentència de Tabacalera que suposa que les arques públiques hauran de desemborsar 24 milions d’euros. Són 24 milions d’euros que aniran a una constructora amb la qual ells van fer negocis en lloc d’anar als barris de València. Això és el que significa la sentència de Tabacalera de la qual s’alegra la senyora Catalá”, ha manifestat el regidor d’Hisenda i portaveu socialista a la ciutat.

Sanjuán ha recordat els pagaments que haurà d’afrontar el consistori a conseqüència del “pufo” de Tabacalera que el govern municipal va heretar de l’anterior govern del PP: “Hem hagut de pagar ja quasi 7 milions d’euros de les arques públiques i haurem de pagar una expropiació d’altres 17 milions d’euros. Així que la pregunta és de què s’alegra María José Catalá. Que hàgem de continuar pagant els pufos del PP? Que aquest Ajuntament continue havent de pagar els seus deutes? En tot cas, el que nosaltres ens preguntem és per què no demana perdó o s’ofereix com a partit abonar el deute que ells mateixos van generar”, ha continuat el portaveu socialista.

L’edil d’Hisenda ha recordat a Catalá que la decisió emesa recentment sobre Tabacalera és el mateix que es va conéixer al febrer de l’any passat, ja que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) ha hagut de repetir per un error procedimental al no haver-lo notificat adequadament a la Generalitat. “El que hauria de fer la portaveu del PP que va originar aquest pufo és tindre una mica de vergonya i almenys no mostrar satisfacció públicament perquè el ‘pelotazo’ que va pegar el seu partit l’hagen de patir els valencians i valencians, que hauran de continuar pagant els deutes del PP. Perquè són 24 milions que aniran a una constructora amb la qual van fer negocis en lloc dels barris de la ciutat”, ha dit.

Sanjuán ha destacat que amb les manifestacions de la portaveu del PP s’evidencia que “el PP de la senyora Catalá continua sent el mateix PP de sempre que prefereix defensar que els diners vaja a les constructores en lloc de defensar els interessos dels valencians i valencianes. És el mateix PP que s’alegra dels ‘pelotazos’ i que arruïna als valencians i valencianes”, ha finalitzat.